İşte Mısır’ın bu yılki Rus turist hedefi
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Mısır’a dönük uçuş yasağını kaldırması sektörde memnuniyetler karşılandı.

TurizmGüncel – Dış Haberler
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Mısır’a uçuş yasağıyla ilgili kararnameyi iptal etti. Mısır ile Rusya uçuşların yeniden başlaması konusunda anlaşmış, ancak net tarih bir türlü açıklanmamıştı.
200 bin yatakta yüzde 40-45 doluluk var
Ülkede bulunan 200 bin otel yatağında doluluk oranının şu anda yüzde 40-45 olduğunu açıkladı. Bakanlık, sene sonuna kadar 15 bin yatağın daha devreye gireceğini ifade etti.
Mısır'a giden turistlerin çoğunlukla Arap bölgeleri ve Ukrayna'dan olduğunu belirten Bakanlık, tatil yerlerine direkt uçuş olmamasına rağmen Rusya'dan gelişlerin de zaten artış halinde olduğunu belirtti. Mısır Turizm Bakanlığına göre Çin, Japonya ve Latin Amerika ise umut veren pazarlar.
500 bin – 1 milyon Rus bekleniyor
Mısır turizm sektörü uzmanları, bu yıl Rusya'dan Mısır'a gidecen turist sayısı 500 bin ile 1 milyon arasında değişecek. Uzmanlar, özellikle sonbaharda Rusya'dan Mısır'a dinamik bir talep artışı bekliyor.
TurizmGüncel’in Telegram kanalı yayında. Günün öne çıkan turizm haberleri için: https://t.co/KNoOKYG8OD pic.twitter.com/UUvgvILSA1
— TurizmGüncel (@turizmguncel) January 26, 2021
İlgili Haberler

Turistler en çok hangi ülkelere gitti! BM listeyi açıkladı: Türkiye kaçıncı sırada?
Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü, Avrupa'nın turizmde en çok tercih edilen kıta olduğunu açıklarken; ilk 10 ülke sıralamasını da yayınladı.

Bakan Ersoy ile THY'den ortak turizm planı: Hedef yeni pazarlar
Bakan Mehmet Nuri Ersoy ve THY heyeti bir görüşme yaptı. Görüşmede Türkiye'nin turizm potansiyelini artırmak için alternatif pazarlar ve yeni destinasyonlar konuları ele alındı.

Kuşadası'nda sarı yaz bereketi! Hedef yıl sonuna kadar 2 milyon turist
Kuşadası'nda ekim ayında otellerde doluluk oranı yüzde 70'e ulaşırken, kruvaziyer turizmi ile birlikte bölgede yıl sonu hedefinin 2 milyon turist olduğu belirtildi.



%20(2).gif)

