"İngiltere aşılamadaki avantajını kaybediyor"
İngiltere'nin aşılamadaki avantajını kaybettiği ve ülkedeki hava yolu şirketlerinin Avrupa'daki rakiplerinin gerisinde kaldığı belirtildi.

TurizmGüncel - Dış Haberler
İngiltere'nin başkenti Londra'da bulunan Gatwick Havalimanı, kısıtlamalar nedeniyle ülkedeki hava yolu şirketlerinin Avrupa'daki rakiplerinin gerisinde kaldığını gösteren veriler paylaştı. Avrupa Uluslararası Havalimanları Konseyi verilerinden yola çıkılarak hazırlanan raporda, İngiltere'nin aşılamadaki avantajını kaybettiği kaydedildi.
Açıklanan verilere göre Avrupa'da rezervasyonlar pandemi öncesinin yüzde 60'ına ulaşırken, İngiltere'de bu oran yüzde 30.
Gatwick Havalimanı tarafından hazırlana raporda, çifte aşı olanlardan PCR testi istenmeyerek havacılık sektörüne can simidi olunabileceği ifade edildi. Raporda Fransa, İspanya, Portekiz, Yunanistan ve Almanya'nın çift aşı olanlardan PCR testi istemedİği de hatırlatıldı.
Gatwick Havalimanı CEO'su Stewart Wingate, "Eğer aşılama oranları İngiltere ile karşılaştırılamayan ülkeler çift aşı olanlara PCR testi zorunluluğunu kaldırdıysa, İngiltere'nin bunu kaldırma zamanı gelmiştir. Diğer ülkeler bu adımı attığı için onların havacılık sektörü İngiltere'ninkinden daha hızlı toparlanıyor." dedi.
TurizmGüncel’in Telegram kanalı yayında. Günün öne çıkan turizm haberleri için: https://t.co/KNoOKYG8OD pic.twitter.com/UUvgvILSA1
— TurizmGüncel (@turizmguncel) January 26, 2021
İlgili Haberler

Rusların yılbaşı tatil tercihinde ilk 5 belli oldu
Ruslar yılbaşı tatili için şimdiden program yapmaya başlarken; tatil planlarında Tayland, Türkiye ve Çin ön plana çıktı.

2026'da dünyanın en iyi havayolu şirketleri listesi açıklandı! THY kaçıncı sırada?
2026 Dünya Havayolları Ödülleri listesi açıklandı. 2026’da dünyanın en iyi havayolu firması Singapore Airlines seçilirken, Türk Hava Yolları (THY) genel sıralamada 5’inci oldu.

BM'den 2026 yılı turizm beklentilerinde aşağı yönlü revize
BM Dünya Turizm Örgütü (UN Tourism), 2026 yılı uluslararası turist varışı büyüme tahminini yüzde 3-4 seviyesinden yüzde 1-2 seviyesine çekti.
Yorumlar (1)
Asi olanlara serbest seyahata izin verilsin artık bu bir isk
Asi olanlara serbest seyahata izin verilsin artık bu bir iskence bizlere baskan borise sesleniyorum burdan yeter artık yasagi kaldirin


%20(2).gif)

