Erdoğan açıkladı: Türkiye tam kapanmaya giriyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan, koronavirüsle mücadele kapsamında Türkiye'nin tam kapanmaya gideceğini açıkladı.

Kabine toplantısı sonrası açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 29 Nisan - 17 Mayıs arasında Türkiye'nin tam kapanmaya gireceğini açıkladı. Erdoğan, bu kapanma döneminde diğerlerinin aksine, konaklama tesislerinde rezervasyonları olanlar kısıtlamadan muaf olmayacak.
Erdoğan'ın açıklamaları şöyle:
Bayram sonrasına kadar sürecek yeni tedbirlerimiz şu şekilde olacak: 29 Nisan 2021 yani Perşembe akşamı saat 19:00'dan başlayıp 17 Mayıs 2021 Pazartesi sabah 05:00’e kadar sürecek şekilde tam kapanmaya geçiyoruz.
* Bu tarihler arasında kesintisiz sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacaktır. İçişleri Bakanlığı genelgesinde belirtilen üretim, imalat, gıda, temizlik, sağlık gibi alanlarda istisna tutulan kuruluşlar hariç tüm iş yerleri faaliyetlerine ara verecektir.
* Yeme içme sektöründe sadece paket serviste hizmet verilebilecek şartlara uygun olan işletmeler bu hizmeti gerektiğinde kesintisiz devam ettirebilecektir.
* Şehirler arası seyahatlerin tamamı izne tabi olacak ve şehirler arası toplu taşıma araçları %50 kapasiteyle çalışabilecektir.
* Önceki uygulamalardan farklı olarak bu defa konaklama tesislerindeki rezervasyonlar sokağa çıkma ve şehirler arası seyahat kısıtlamaları için istisna teşkil etmeyecektir.
* Hizmetlerini sürdürecek olan kamu kurumlarındaki personel uzaktan veya dönüşümlü çalışmaya yönlendirilecektir uzaktan çalışan kamu personeli de sokağa çıkma sınırlamasına tabi olacak ana okul kreş sekizinci ve 12. sınıflar dahil tüm kurumlarda 100 yüze eğitime ara verilecek tüm sınavlar ertelenecektir.
İçişleri Bakanlığı'ndan izin alınacak
TurizmGüncel’in sektör kaynaklarından edindiği bilgiye göre, tam kapanma döneminde oteller açık kalmaya devam edecek ancak otel rezervasyonu veya uçak/otobüs/tren bileti olanlar kısıtlamalardan muaf olmayacak. Seyahat edecek kişilerin, İçişleri Bakanlığı’ndan izin alması gerekecek.
Alınan karara herhangi bir değişiklik yapılmaması durumunda, iç turizmde bayram turlarına darbe vurulacağı belirtiliyor. Konunun netleşmesi için, İçişleri Bakanlığı’nın yayınlayacağı genelge bekleniyor.
TurizmGüncel’in Telegram kanalı yayında. Günün öne çıkan turizm haberleri için: https://t.co/KNoOKYG8OD pic.twitter.com/UUvgvILSA1
— TurizmGüncel (@turizmguncel) January 26, 2021
İlgili Haberler

Avrupa'daki bayrak taşıyıcı havayolu firmasından iflas koruma başvurusu
Letonya merkezli airBaltic, ABD mahkemelerine iflas koruma başvurusu yaptı. Şirket, 350 milyon euroluk finansman taahhüdü sağlandığını duyurdu.

Avrupa'da otel yatırımlarında İstanbul zirveyi zorluyor! Kaç yeni otel projesi var?
İstanbul, Avrupa'da Londra'nın ardından en fazla otel projesinin yürütüldüğü ikinci şehir oldu. İl genelinde toplam 50 yeni otel yatırımının sürdüğü öğrenildi.

Rixos'un patronundan İstanbul çıkışı: Turizm potansiyelinin sadece 5'te 1'ini kullanıyor
Rixos Hotels Yönetim Kurulu Başkanı Fettah Tamince, katıldığı bir canlı yayında turizm ve ekonomiye ilişkin açıklamalar yaptı. İstanbul'un turizm potansiyelinin sadece 5'te 1'ini kullanabildiğini belirten Tamince, Türkiye'nin turist sayısından çok turizm gelirine odaklanması gerektiğini söyledi. Tamince ayrıca Haliç'e yaptıkları Tersane İstanbul projesinin yatırım maliyetinin 100 milyar TL'yi aştığını belirtti.
Yorumlar (9)
Tam kapanma diye tatillerimizi ileri tarihlere aldiriyoz ama
Tam kapanma diye tatillerimizi ileri tarihlere aldiriyoz ama mugla bodrumda tatilci trafigi dalamanda yabanci turist kafilesi ciftte standart a gerek yok guvenimiz kalmiyor artik
MADEM TAM KAPANIYORUZ OZAMAN OTELLERDE TAM KAPANMIŞ OLMASI G
MADEM TAM KAPANIYORUZ OZAMAN OTELLERDE TAM KAPANMIŞ OLMASI GEREKİYOR, ÖNCE SAĞLIKSA BAYRAMDA DA OTELLER TAM KAPANMALI. BİZLER EVLERMİZDEYKEN ORADAKİLER DE MUAF OLAMAZLAR.
Salamlar Yabancı turist nasıl olacak? Üçüm biletləri yerin
Salamlar Yabancı turist nasıl olacak? Üçüm biletləri yerinde, yoksa kensel di?
Oteller de kesinlikle bu sürede kapanmalı 15 gün önce Belek’
Oteller de kesinlikle bu sürede kapanmalı 15 gün önce Belek’te tatildeydim gerçekten oteller tam bir corona yayılma yeri herkes maskesiz ve binlerce kişi aynı ortamda yiyiyor içiyor bu kapanma heyşeyin düzelmesi için önemli ve otellerde gelecek güzel günler için fedakarlık yapıp kapanmalı
Bittim ben
Bittim ben
Oteller açık olması tepki çeker otellerde kapanmalı
Oteller açık olması tepki çeker otellerde kapanmalı
Arkadaşlar Ülkenin iyiliği için otellerde kapanmalı yoksa bu
Arkadaşlar Ülkenin iyiliği için otellerde kapanmalı yoksa bu virüs yüzünden ülke batacak, tam kapanmaya otellerde dahil edilmeli
Saolsunlar ellerine sağlık binlerce çalışanı ekmeğinden etti
Saolsunlar ellerine sağlık binlerce çalışanı ekmeğinden ettiler
BİTTİK BİZ ALLAH TÜM TURİZMCİLERİN YARDİMCİSİ OLSUN.
BİTTİK BİZ ALLAH TÜM TURİZMCİLERİN YARDİMCİSİ OLSUN.



%20(2).gif)

