Almanya'dan Antalya, İzmir, Aydın ve Muğla'ya muafiyet
Almanya Federal Cumhuriyeti, Türkiye'den Antalya, Muğla, İzmir ve Aydın'a dönük seyahat kısıtlamasını kaldırdı.

TurizmGüncel - Dış Haberler
Alman hükümeti Türkiye'ye dönük seyahat kısıtlamasını kısmi olarak kaldırdı.
Türkiye ile Almanya arasında yapılan anlaşmaya göre, Türkiye'nin bu dört turizm şehrine gelen Alman turistler, dönüşten en az 48 saat önce yapılmış koronavirüs-negatif testini yanında bulundurmak zorunda olacak.
Dönen her yolcu PCR negatif testini yanında bulunduracak
Almanya Federal Dışişleri Bakanlığı'nın sitesinde yapılan açıklamada, ''Koronavirüs ve kamu yaşamındaki bozulmalar nedeniyle Türkiye'ye dönük gereksiz turist gezilerine ilişkin uyarılar devam ediyor. Ancak bu kısıtlama kapsamlı hijyen kurallarına sıkı sıkıya uyulması kaydıyla, Antalya, Aydın, Muğla ve İzmi'i kapsamamaktadır. Türkiye'den Almanya'ya dönen tüm yolcular en az 48 önce yaptırılmış Covid-19 negatif PCR testini elinde bulunduracaktır. Laboratuvarlarda 15, havalimanlarında ise 30 euroya yapılan bu testin ücretini yolcular kendileri ödeyecektir. Testi pozitif çıkanlar ya karantinaya alınacak ya da Türkiye'de tedavi görecektir.'' denildi.
Sorumluluk Türkiye'de olacak
Açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi:
''Bu dört bölgenin de ötesinde Türkiye, rotadan bağımsız olarak Türkiye'den Almanya'ya giden herkesten 48 saati geçmemek üzere yapılmış PCR testi isteyecek ve bu testleri kontrol edecektir.
Türkiye'nin hava, kara ve deniz kapıları İran dışında tüm ülkelere açık. Alnanların Türkiye'ye giriş yasağı 11 Haziran'da kaldırıldı. Türkiye'ye vardığınızda havalimanında ateşiniz ölçülecek. Vücut ısısının yüksek çıkması veya başka Covid-19 belitileri göülmesi durumunda PCR testi gibi ek sağlık muayeneleri yapılmaktadır.''
Açıklamanın devamında, Türkiye'de Covid-19 konusunda alına tedbirler v dikkat edilmesi gereken hususlara yer verildi.
İlgili Haberler

Edirne'ye 158 odalı yeni otel projesi! İnşaatı 2 yıl sürecek
Edirne Keşan'a 158 odalı otel yapımı için ÇED süreci başlatıldı. 7 katlı olması beklenen otelin yatırım bedeli ise 972 milyon TL olarak açıklandı.

İzmir'e 906 milyon lira yatırımla 1000 yataklı 5 yıldızlı otel projesi! ÇED onayı çıktı
İzmir'in Selçuk ilçesinde turistik yerlere yakın konumdaki 80 bin metrekarelik alan üzerine 5 yıldızlı ve 1000 yatak kapasiteli Duja Ephesus isimli otelin yapımı için ÇED olumlu kararı verildi.

O ülkeden yabancı tur şirketlerine yüzde 17 vergi kararı! 1 Ekim'de başlıyor
Maldivler, 1 Ekim 2026'dan itibaren ülkedeki turistik hizmetleri satan yabancı tur operatörleri, seyahat acenteleri ve online rezervasyon platformlarını kapsayan yeni vergi düzenlemesini devreye alacak.
Yorumlar (1)
Doğru ve tüm ülkelerin en baştan yapması gereken buydu.Ülkel
Doğru ve tüm ülkelerin en baştan yapması gereken buydu.Ülkelere sınırlama koymadan ,yola çıkmadan önce alınmış bir negatif belgesiyle seyahatler serbest olacaktı.Yunanistan hiç beklediğini bulamadı.Önce test istemedi ve daha kötü oldu.İnsanlar uçağa binmeye korkuyor.Halbuki testli olsa bileceksinizki uçaktaki herkes negatif testli.Gittiğiniz yerde tüm turistlerde öyle.En başından olması gereken buydu.


%20(2).gif)

