Almanya kısıtlamaları yine uzattı, işte yeni tarih
Koronavirüs kısıtlamalarının nasıl devam edeceğini kararlaştırmak üzere eyalet başbakanları ile bir araya gelen Almanya Başbakanı Angela Merkel, kısıtlamaların 7 Mart’a kadar uzatılmasına karar verildiğini açıkladı.

Almanya’da koronavirüs kısıtlamalarının 7 Mart’a kadar uzatılmasına karar verildi. Eyalet hükümetlerinin başbakanları Başbakan Angela Merkel’in katıldığı toplantı sonrası yapılan açıklamada, ekim ayından bu yana ilk kez yedi günlük vaka sayısının 100 bin kişide 80'in altına çekilebildiği ancak henüz hedeflenen 50 seviyesinin altına inilemediği belirtildi.
Virüs mutasyonlarının daha hızlı yayıldığına dikkat çekilen açıklamada mevcut korona kısıtlamalarının 7 Mart tarihine kadar uzatıldığı ifade edildi. Vatandaşlardan mesafe ve maske takma konusundaki kurallara uymaya devam etmeleri istendi. Bu çerçevede alışveriş merkezlerinde ve toplu taşımada tıbbi maske kullanma zorunluluğu devam ediyor.
DW Türkçe’de yer alan habere göre açıklamada, okul ve kreşlerin açılmasının öncelik olduğu vurgulandı. Eğitim konusunda bağımsız karar alma yetkisi olan eyalet yönetimleri, okul ve kreşlerin hangi tarihte açılacağına kendileri karar verecek. Berlin'e Hükümet Eden Belediye Başbakanı Michael Müller toplantı sonrasında başkentte okulların 22 Şubat tarihinde açılacağını duyurdu.
Merkel ile eyalet başbakanlarının yaptığı toplantının deklarasyonunda ayrıca İşverenlerden çalışanlara mümkün olduğunca evden çalışma izni tanımaları istendi.
Açıklamada kuaförlerin hijyen kurallarına uymak kaydıyla 1 Mart’tan itibaren müşterilerine kapılarını açabileceği belirtildi.
Ayrıca mevcut kısıtlamaların gevşetilebilmesi için yedi günlük vaka sayısının 100 bin kişide 35 seviyesinin altına çekilmesi gerektiği ifade edildi.
İlgili Haberler

Rus turistler en çok parayı Türkiye'de harcadı! ATOR verileri açıkladı
Rus turistlerin 2026 yılı Mayıs-Eylül dönemi arasında satın aldığı en pahalı turlar açıklandı. ATOR tarafından açıklanan verilere göre 10 kişilik aralarında 2 de çocuğun bulunduğu grubun Antalya’da yaptığı 27 gece konaklamalı tur, uçuş dahil 30 milyon 375 bin ruble (yaklaşık 365 bin dolar) tuttu.

Sabiha Gökçen Havalimanı Avrupa'da zirvede! Madrid, Barselona ve Roma'yı geride bıraktı
İstanbul’da bulunan Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı, ağustosta yolcu trafiğini geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 9,5 oranında artırarak Avrupa’nın en büyük havalimanları arasında en yüksek büyüme oranına ulaştı.
-1024x640.webp)
İstanbul'a ilk 8 ayda kaç turist geldi? Dikkat çeken değişim
İstanbul'a 2026'nın ilk 8 aylık döneminde 12 milyon 473 bin 679 yabancı ziyaretçi gelirken, Rus ve Alman pazarında çift haneli artışlar yaşandı.



%20(2).gif)

