Alman turizmcilerden sektörün başlatılması için 8 maddelik öneri
Alman Seyahat Birliği, seyahat sektörünün yeniden başması için 8 maddelik öneri sundu.

TurizmGüncel - Dış Haberler
Alman Seyahat Birliği (DRV), seyahat sektörünün yeniden başlatılabilmesi için 8 maddeden oluşan bir rapor hazırladı. Hızlı testler, dijital aşı pasaportu, karantina yerine test uygulanması ve yüksek hijyen standartları gibi maddelerin bulunduğu liste şu şekilde:
1. Sistematik test: Almanya'ya girişte kargaşaya yer bırakmadan test yapılması mümkündür. Riskli ülkelerden gelenler karmaşaya yer verilmeden test yapılmalıdır.
2. Risk seviyelerinin farklılaştırılması: Risk alanlarının bölgelere göre farklılaştırılması gerekli. Adaların özel durumu hesaba katılmalı.
3. Karantina yerine test: Riskli olarak sınıflandırılan yerlerden giriş için test yeterli olmalıdır. Ancak vaka sayılarının yüksek veya yeni varyantın yaygın olduğu yerlerden değil.
4. Alternatif hızlı test modeli: Uygulanması için sağlık personeline ihtiyaç olmayan tükürük veya gargara testleri derhal devreye alınmalıdır.
5. Yüksek güvenlik standartları: Seyahat zincirinin tamamında uygulanan kapsamlı bir enfeksiyon koruma programı mevcut. Maske kullanımı ve mesafeyi korumak esas. Bunu ihlal edenler tutarlı bir şekilde cezalandırılmalı.
6. Yüksek düzeyde tüketici koruması: Seyahat sektörü müşterilere esnek rezervasyon ve kolay iptal seçenekleri sunuyor. Böylelikle seyahatler kolay ve dinamik bir şekilde planlanabilmekte.
7. Güveni artırmak: Politikacılar güvenli seyahatin mümkün olduğunu açıklamalı. Seyahat sektörü için ihtiyat ve sorumluluk dahilinde yeni bir söyleme ihtiyaç var.
8. Dijital aşı pasaportu: Aşılama hızlandırılmalı ve uluslararası standartları olan dijital aşı sertifikası düzenlenmelidir.
İlgili Haberler

Şanlıurfa ve çevre illerde deprem paniği! 5,4 ile sallandı
Merkez üssü Şanlıurfa olmak üzere Gaziantep, Batman, Adana, Mardin, Diyarbakır ve Adıyaman'da hissedilen 5,4 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.

Royal Caribbean Sandals Resort'un yüzde 50'sini satın almak için 3 milyar dolara anlaştı
Kruvaziyer şirketi Royal Caribbean, Sandals Resorts International'in yüzde 50 hissesini satın almak için 3 milyar dolar karşılığında anlaşmaya vardı.

Erdoğan'ın da katıldığı törende THY Boeing ile 150 uçaklık anlaşmaya imzayı attı
THY, filosunu genişletme çalışmaları kapsamında Boeing ile B737 MAX tipi 150 yolcu uçağı siparişi için resmi anlaşmayı imzaladı. Törene Cumhurbaşkanı Erdoğan da katıldı.



%20(2).gif)

