2010 FVW Kongresi

Bu yılki FVW kongresi 14-15 Eylül tarihlerinde Köln’de yapıldı.

FVW Almanya’nın Turizm konusunda en söz sahibi dergisidir ve bütün sektör tarafından sürekli takip edilir.

Alman turizm sektörünün bütün aktörlerinin katıldığı bu yıl ki kongrenin en önemli konusu internetti. Bildiğiniz gibi içinde bulunduğumuz bilgi çağında hayatımızın vazgeçilmez parçası haline gelen internet turizm sektörü içinde de her geçen gün daha önemli bir bölümünü oluşturmakta. Araştırmalar gösteriyor ki internet üzeri yapılan satışlar her geçen gün artıyor ve alışılmış olan seyahat bürosu satışlarına büyük bir rekabet oluşturuyor. Bu durum tur operatörlerini gelecekleri ile ilgili planlar yapmaya zorluyor.

Dünyanın en büyük arama motoru olan Google’in 700 milyon dolar gibi büyük bir yatırımla uçak tarifeleri konusunda uzman olan Amerikan firması ITA’yı satın alması seyahat sektöründe spekülasyonlara yol açtı. Acaba bu satın alma ile Google internet üzerinden direk satışa mı başlıyor sorularını gündeme getirdi.

Google Almanya,Avusturya,İsviçre’den sorumlu Müdürü Stefan Tweaser’in konuyla ilgili yaptığı açıklamada Google’ın gelirlerinin % 95’ini adlıkları reklamların oluşturduğunu ve reklam veren kuruluşlarla rekabet etmeyi düşünmediklerini dile getirse de, sektörde rahatsızlık devam etmekte. Tweaser’in ITA satın almasıyla Google kullanıcılarına uçak bağlantılarıyla ilgili daha iyi hizmet vermeyi planladıklarını açıklamasına rağmen sektörde bir adım sonrasının uçak bileti veya tatil satma olabileceği konuşulmaya devam ediyor.

Bunun yanında sadece Almanya’da 10 milyon kullanıcısı olan Facebook üzerinde tartışılan konulardan diğeri oldu. Sosyal sitelerin gelecekte turizm pazarlaması üzerinde oynayacakları rol ve bu sitelerin önemi uzun konuşulan konula arasında yer aldı.

Alman turizm sektörünün devleri gelecekle ilgili planlarında görüldüğü gibi İnternet’e büyük önem vermekteler.  Seyahat bürolarının geleceğiyle ilgili yapılan araştırmalar gösteriyor ki her geçen yıl tatilleri hakkında bilgiyi seyahat bürosundan alıp yine seyahat bürosundan alanların sayısı düşmekte. 2005/2006 daha % 50 olan bu sayı 2007/2008 de % 44’e ve 2009/2010 yıllarında % 41’e düşmüş.   İnternetin sunduğu geniş imkanlar ve bilgiye ulaşmanın kolaylığı sadece genç nüfusu değil aynı zamanda orta yaş ve üzerini de kendine çeker olmuş. Her geçen gün internet kullana yaşlıların sayısının arttığı izlenen Almanya’da hayat internet’e dönmüş durumda.



Facebook’un Almanya Müdürü Scott Woods da yaptığı sunumda verileri doğruladı ve facebook kullanıcılarının yaş ortalamalarının her gün arttığına ilgi çekti.

Turizmin geleceğinde internetin çok büyük rolü olacağı kesin, bu gün bizler elimizdeki telefon cihazlarının internet özelliklerinden yararlanıp uçak bileti arıyoruz, otel arıyoruz, restaurant arıyoruz. İnternetin sınırsız olanaklarını kullanan ve kullanmaya devam edenler için gelecek sıkıntılı görünmüyor. Ama bu gelişmeye kulağını kapatanlar için gelecek pak parlak olmayacak…

Sevgiyle kalın….  


Bu Makale 27.09.2010 - 09:03:21 tarihinde eklendi.


Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.