Kültürkart

İstanbul Arkeoloji Müzesi'ndeki "Müzekart +" ve "Museum Pass Istanbul" kartlarının tanıtım toplantısı sırasında Hürriyet Ankara’da üçüncü yılını tamamlayan Turistin Not Defteri köşemdeki 21 AĞUSTOS 2008 ve 13 KASIM 2008 tarihli yazılarımı hatırladım.


"Müzekart+" müze ziyaretlerinin yanı sıra kart sahiplerini kültürel ve sanatsal faaliyetlerle buluşturacak. 40 TL'ye satılacak olan "Müzekart +" kullanıcılarına müze ve ören yerlerinin dışında Rahmi Koç Müzesi, Santral İstanbul ve İstanbul Modern  gibi kültür ve sanat mekanlarına girişte indirim sağlayacak. Devlet Tiyatroları ve Opera-Bale Temsillerini indirimli fiyatla izleme imkanı da sağlayacak olan “MÜZEKART+” www.muze.gov.tr  internet adresinden, müze gişelerinden ve gezici araçlardan alınabilecek. "Museum Pass Istanbul" ise yabancı ziyaretçilere İstanbul'daki 6 müzeye 72 saatlik süre içinde giriş imkanı sağlayacak ve fiyatı 72 TL olacak. 

Doğru bir temenni

“Müze Kart'a Hediye Düzenlemesi Gerekli” başlıklı yazımda Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın uzun yıllardır ilk kez halkımıza yönelik olarak bu denli büyük bir etkinlik başlatmış olduğuna değinmiştim. Burada Müzelerimizi gezmenin tatilimize renk katmanın bir başka yolu olduğunu belirtirken “Müze Kartın ülkemizde dostlarımıza da hediye edebileceğimiz, başarılı çocuklarımıza karne hediyesi olarak verebileceğimiz, yılbaşı promosyonlarında müşterilerimize gönderebileceğimiz bir karaktere de kavuşmasını; bunun için hediye tarzında da düzenlenip değiştirme aşamasında kişiye özel hale gelebilecek bir özellik de kazandırılmasını” önermiştim. 

Bir okuyucumuzun Müze Kartların "KÜLTÜRKART" olarak kullanılması ile ilgili teklifimizin de ilgililer tarafından bir an önce dikkate alınması halinde kültürel etkinliklere katılımın artacağına inanıyorum önerisinin, Sayın Bakan’ın son açıklaması ile hayata geçtiğini duymuş oldum. Bir turizm yazarı olarak mutluluğu yaşamak fırsatını yakaladım. Yerine ulaşan ve doğru olan bir temenni imiş; darısı yazılarımızda yer alan diğer önerilerin başına olsun diyelim. Bu vesile ile Sayın Bakan’a ve Müze Kartların hedeflerine ulaşması için emeği geçenlere teşekkürlerimizi bir kez daha iletme fırsatı elde ettiğimizi de ifade edelim. 

Umutlar tazelendi

Kültür ve Turizm Bakanımızın 61’nci hükümette de görevine devam etmesi, nadir görülen bir uygulama. Bunun kazanımlarını değerlendirirken Müsteşar Yardımcımız Özgür ÖZASLAN’IN da Müsteşar olarak atanması geleceğe yönelik umutlarımızın tazelenmesine neden oldu. Sayın ÖZASLAN Bakanlığın her kademesinde yaptığı görevler sırasında kamu ve özel sektör işbirliğinin güvene ve desteğe dayalı yönünü çok iyi temsil eden kararları ile zor yılların aşılmasında önemli katkılarda bulunmuştur. Sektör açısından bu atama Yönetişim denen yapılanmanın özveri ile desteklendiği dönemin kültür ve turizmdeki hedeflerinin gelecek için de devam edeceğinin güvencesi anlamındadır. Ayrıca, 30 yılının aynı Bakanlıkta bürokratik dostluk ortamında geçmiş olması Bakanlık çalışanları ve çalışmaları için de bir kazanımıdır.

Kültür ve Turizm’de elde edilen çizginin devamında önemli bir görev üstlenen Müsteşar Yardımcımız Sayın Faruk ŞAHİN’i başarı dileklerimizle kutluyoruz.

İstanbul Arkeoloji Müzesindeki Toplantının bir önemli yönü de 3, 5 yılda 3 binden fazla eserin geri alındığının ve Almanya'nın Berlin kentindeki Bergama Müzesi'nde sergilenen 3500 yıllık Boğazköy Sfenksi’nin de, Türkiye'ye iade edildiği müjdesinin Sayın Bakan tarafından verilmesiydi. 
 

Bu Makale 08.08.2011 - 12:10:17 tarihinde eklendi.


Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.