Yusuf Duru: Teknolojiye ayak uyduramayan ayakta kalamaz

Yusuf Duru: Teknolojiye ayak uyduramayan ayakta kalamaz
Hürriyet Gazetesi Reklam Koordinatörü İris Cıngı, Turizm Güncel için İskoçya ve İrlanda fam trip’ine katılan turizmcilerle özel söyleşiler gerçekleştirdi. Başarılı reklamcı, turizm sektörü temsilcileriyle hem bu iki destinasyonu değerlendirdi hem de yaptıkları çalışmalarla ilgili bilgiler aldı.


TurizmGüncel

İris Cıngı’nın ilk röportajı Duru Turizm’in Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Duru ile... Duru Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Duru ile yapılan röportajı sizlere aktarıyoruz:



TÜRSAB ve THY ev sahipliğinde bir fam trip yaptık. Bir turizm duayeni olarak İskoçya İrlanda ile ilgili yeni bir destinasyon yaratılıp yaratılamayacağına dair sizden bilgiler almak istiyorum.

İskoçya, güzel bir destinasyon olabilir Türkler için. Çünkü Türkler alışılagelmiş ülkelerin dışında yeni yerler arıyorlar.

İskoçya halkı referandumda bağımsızlıktan ayrılmayı istemedi. Halkın ‘evet’ demesi turizmdeki bu tabloyu etkiler miydi?

İskoçya’nın evet demesi durumunda fazla kazanacağı bir şey yoktu. İskoçya, bağımsızlığa hayır demekle birşey kaybettiğini sanmıyorum

Sizden tur operatörlüğü sistemiyle ilgili bilgi almak istiyorum. Bu işin geleceği tur operatörleriyle mi olacak, yoksa münferit pazarlar mı büyüyecek?

Bu işin  geleceği teknolojik gelişmelere bağlı. Teknolojik gelişmeye ayak uyduramayan tur operatörleri ayakta kalamazlar. Dünya turizm hareketine katılan kişi sayısı sürekli artıyor. Acenteler ve tur operatörleri yeni duruma karşı da en iyi şekilde ayak uyduracaklardır.

Sizler tur operatörü olarak Türk tüketicisinin şu anda rağbet gösterdiği destinasyonlara yeni rotalar çizmek üzere buradasınız. Bunu pazarlamanız için önemli bir hacim oluşturabileceğini düşünüyor musunuz?

Turizm hareketinde İskoçya’nın yer alması, bir takım şeylerin göstergesidir. Türk halkı artık yeni yerler merak ediyor. Yeni yerlerin lanse edilmesiyle Türkiye’deki turizm hareketi daha da ivme kazanmıştır.

Yarın Prontotur Yönetim Kurulu Başkanı Ali Onaran,

'Katma değeri yüksek turlar düzenlerseniz, tercih edilen siz olursunuz'





Bu Haber 03.10.2014 - 19:28:25 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.