Yürütmesi durdurulan proje için kiralama ihalesi yapacaklar

Yürütmesi durdurulan proje için kiralama ihalesi yapacaklar
Gölcük Tabiat Parkı'na yaptığı projeyle Türkiye'nin gündemine giren Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, mahkemenin yürütmeyi duRdurma kararı verdiği proje için kiralama ihalesi için yetki aldı.

Gçlcük Tabiat Parkı'na 25 bungalovdan oluşan bir proje yapan Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Bolu İdare Mahkemesi oybirliğiyle yürütmeyi durdurma kararına rağmen projeyi sürdürmekte kararlı.

BELEDİYE MECLİSİ KİRLAMA YETKİSİ VERDİ

Hürriyet gazetesinden Aysel Alp'in haberine göre, mahkemenin kararr 27 Aralık’ta taraflara tebliğ edildi. Ancak Bolu Belediye Meclisi, 3 Ocak’ta mahkeme kararına rağmen yapımı tamamlanan 25 bungalovun 10 yıl süreyle kiralanmak üzere ihaleye çıkılması için yetki aldı. Tarım ve Orman Bakanlığı yetkilileri mahkemenin yürütmeyi durdurma kararı alması nedeniyle tabiat parkında hiçbir işlem yapılamayacağını belirterek, “Yürütmeyi durdurma kararına karşı itirazlar yapıldı. Mahkemenin nihai kararı gelene kadar Bolu Gölcük’te hiçbir işlem yapılmayacak” dediler.

MAHKEME KARARINI BEKLEMEDEN 25 BUNGALOV YAPTI

Sivil toplum örgütleri Gölcük Platformu adıyla bir araya gelerek buradaki yapılaşmayı durdurmak için dava açarken, Bolu Belediyesi de ihaleyi iptal etmişti. Ancak belediye, mahkeme kararını beklemeden Haziran ayında 25 bungalovun inşaatına başlayıp bitirmişti. Bölge İdare Mahkemesi kararı da bungalovların bitiminin ardından 5 Aralık’ta alındı. Mahkeme, Gölcük Göletinin doğusunda 25 bungalov ile idare ve evi yapımını telafisi güç zararlar doğurabileceği gerekçesiyle oy çokluğuyla aldığı kararla projenin yürütmesini durdurdu.

HERKES İŞİNİ YAPAR

31 Mart seçimlerinde partisince yeniden aday gösterilmeyen Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz’ın görev süresinin dolmasına iki ay kala, mahkeme kararını beklemeden kiralama ihalesi için yetki alması Bolu’da eleştirilere neden oldu. Yılmaz, Hürriyet’e “Mahkeme yürütmeyi durdurma kararı vermişken neden kiralama ihalesi için yetki alma gereği duydunuz” sorusuna şöyle yanıt verdi: “Olabilir, mahkeme kendi kararını alır, belediye kendi kararını. Mahkeme kararını verir, biz de kiralama kararını veririz, siz de medya olarak takibini yaparsınız. Herkes işini yapar.”



Bu Haber 09.01.2019 - 09:12:32 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.