Yurt dışı paket turlarda erken alma eğilimi artıyor

Yurt dışı paket turlarda erken alma eğilimi artıyor
Prontotour ile seyahat eden gezginlerin ileriye dönük yurt dışı paket tur alımları seyahat tarihinin 35 gün öncesinden 90 gün öncesine kadar yaklaştı; 8 yılda yüzde 150’lik artış kaydedildi.

Prontotour, ileri tarihli paket tur alım sürelerinin uzadığını açıkladı. Yaklaşık 10 yıldır erken rezervasyon kampanyalarının yapıldığına dikkat çeken Prontotour Pazarlama Müdürü Gürkan Erol, internet kullanımının yaygınlaşmasıyla birlikte seyahat kültürünün geliştiğini, seyahat severlerin satın alma yaparken erken rezervasyon dönemine daha çok odaklandıklarını söyledi. Erol, erken rezervasyonun başladığı 2009’da 300 bin kişinin bu kampanyadan yararlandığını, 2015 yılına gelindiğinde bu rakamın 3,5 milyona ulaştığını ve 2017’de ise 5 milyon kişiyi geçtiğini hatırlattı. Geride bıraktığımız 2018 yılında erken rezervasyon kapsamında tatile çıkanların sayısının 7 milyona yaklaştığını vurgulayan Gürkan Erol, “Görüldüğü üzere her yıl bu sayı artıyor. Misafirlerimiz yurt içi ve yurt dışı tatillerinde fırsatları kaçırmak istemiyorlar. Gezginler erken rezervasyonu sevdi, ileri tarihli tur alım sürelerinde artış var” dedi.

Prontotour’da yüzde 40’lara varan indirimlerle erken rezervasyon kampanyasının devam ettiğini belirten Gürkan Erol, “Erken rezervasyon kampanyalarımıza dönük ilgiden memnunuz. Ürün bazılı yüzde 60’a varan artışlar yakaladık. Bizi asıl memnun eden, her yıl ileri tarihli paket turların erken alım sürelerinin uzaması. Başka bir ifadeyle, satış tarihi ile turun başlangıç tarihi arasındaki süre uzuyor. 8 yılda yüzde 150’lik bir artış yakaladık. Misafirlerimizin yurt dışı tur alımları seyahat tarihinden 90 gün önceye kadar yaklaştı. Bu rakam 2011 yılında 35 günken, 2015’te 66 gün, 2018 yılında ise 71 güne çıkmıştı. Bu yıl ortalama 88 gün ile devam ediyor. Özellikle bayram dönemleri taleplerinde yükseliş var. Bilindiği üzere mevsimsel faktörler uçak ve otel fiyatlarını etkiliyor. Bu nedenle misafirlerimiz paket turu ne kadar önceden satın alırsa o kadar avantaj elde etme olanağı var; belki de o tarihte sadece uçak bileti için ödeyeceğiniz ücretle bütün tatilinizi yapma imkanı bulabilirsiniz” diye konuştu.

Seyahat planları yapan seyahat severlerin son yıllarda erken rezervasyon dönemini kaçırmamaya özen gösterdikleri görülürken, tatilini çok önceden alanlar hem fiyat avantajlarından yararlanıyor hem de kontenjan sıkıntısı yaşamıyor.


Bu Haber 09.02.2019 - 08:53:01 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.