Yunanistan'dan Rus turistlerle ilgili yeni hamle

Yunanistan'dan Rus turistlerle ilgili yeni hamle
Yunanistan, Rus turistlerin ülkeye girişini kolaylaştırdı.

TurizmGüncel - Dış Haberler

Rusya’nın Türkiye’ye uçuşları durdurmasının ardından Rusya ile Turizm Bakanı düzeyinde iletişime geçen Yunanistan, ‘’Rus turistleri ağırlamaya hazırız’’ açıklaması yapmıştı. Yunanistan, bu ziyaretin ardından Rus turistleri ağırlayabilmek adına peş peşe yeni kararlar aldı.

Yunanistan Rus turistlere kolaylıklar sağladı

Rusya'nın Türkiye'ye uçuş yasağı getirmesinin Rus turistleri ağırlamak için harekete geçen Yunanistan, elinde aşı sertifikası veya PCR testi olan Rus turistleri karantinadan muaf tutacak. Öte taraftan, haftalık 4 bin Rus turist kabul etme uygulamasını 3 Mayıs'a kadar uzatan Yunanistan, Rus turistlerin ülkeye giriş yapabileceği havalimanı sayısını da arttırdı.

Daha önce Yunanistan'a sadece Atina, Selanik ve Kandiye havalimanından giriş yapabilen Rus turistler, bundan böyle Girit, Kerkyra, Rodos, Kos, Mikonos ve Santorini havalimanlarından da ülkeye giriş yapabilecek.

‘’Yolcu sınırlamasının kaldırılması gerekiyor’’

Yunanistan Rus turistlerin ülkeye girişini kolaylaştırmak için kimi adımlar atsa da, iki ülke arasında kitle turizminin yapılabilmesi için yolcu sınırlamasının (haftalık 4 bin) kaldırılması gerektiği belirtiliyor. Tur operatörleri, bu sınırlama kaldırıldıktan sonra kitle turizminin başlayabileceği görüşünde.

‘’Bu olursa 15 Mayıs’ta uçaklar Yunanistan’a havalanır’’

Tez Tour'un Yunanistan genel müdürü Dimitris Haritidis, yolcu sınırlamasının 14 Mayıs'ta kaldırılacağını belirtti. Haritidis, ''Bizim için en önemli şey Rusya'nın her tarafından Yunanistan'daki havalimanlarına tarifeli ve charter uçuş yapabilmek. Şu anda bunun önünün açılmış olması gerekiyor. Bu olursa Rusya'dan uçaklar 15 Mayıs'tan itibaren Yunanistan yönüne havalanabilecek. Eğer bu gerçekleşmezse, Yunanistan programımızı haziran başına erteleyeceğiz. Çünkü bu kadar kısa sürede kimse Schengen vizesi alamaz.'' dedi.



Bu Haber 26.04.2021 - 08:32:54 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Serhan Eryörü 26.04.2021 - 05:56

    Zenginin parası züğürt un ağzını yorarmis,amma çok Rus turist konuşuyorsunuz, ucuzcu döküntü Rusları bırakın artık , bu ülkeye Ruslar gelmeye başladığından beri düzgün Avrupa turisti kaçtı.

  • ebru TUFEKCI 26.04.2021 - 01:58

    Merhaba,çok hızlı bir şekilde aşı olmamız gerekmektedir. Gelecek olan turistlerden aşı yaptırmış aşı sertifikalı olanların kabul edilmesi gerekmektedir.Aşı olmaya şu iki ay içinde %75 ile %50 arasıda bir seviyeye ulaşmamız gerekiyor.Bu nedenle de şeker bayramında da karantina uygulanmalı ve bu süre zarfında hem aşılanma yapılmalı hem de bayram sonu gibi kararsız kalmış turistleri de güvenli konaklama sağlanmış olunabilir.

  • vatandas 26.04.2021 - 12:54

    Hic telas yapmayin, Turkiyede 5 yildizli ultra lüks otel fiyatina yunanistan anca pansiyon alabilirsiniz. Fiyati gören ruslar aninda vazgececektir.

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.