Yunanistan'dan kapıda vize ve kaçak göçmen açıklaması

Yunanistan'dan kapıda vize ve kaçak göçmen açıklaması

Yunanistan Dışişleri Bakan Yardımcısı Markos Bolaris, bazı Yunan adalarında Türk turistlere verilen 'kapıda vize' uygulamasının devam edeceğini açıkladı.


Mültecilerin geri kabulü ve kapıda vize uygulaması ile ilgili Hürriyet'ten İpek Yezdani'ye konuşan Yunanistan Dışişleri Bakan Yardımcısı Markos Bolaris, Türkiye'nin geri kabul anlaşmasını askıya alması nedeniyle Yunanistan'a giden kaçak göçmen sayısının yüzde 37 arttığını söyledi. Türkiye'yi anlaşmayı yeniden uygulamaya davet eden Bolaris, “Ülkelerimiz, 18 Mart 2016’da imzalanan AB- Türkiye ortak deklarasyonunun ardından yakından çalışıyordu ve bugüne dek bu anlaşmanın uygulanması son derece tatmin ediciydi. Ancak 2018’de Yunanistan’a hem denizden hem de karadan gelen göçmen akışında belirgin bir artış gördük. 2018’de yüzde 37 artış oldu, sadece 2019’un ilk üç ayında ise geçen yılki aynı döneme kıyasla yüzde 7 oranında artış var.'' diye konuştu.

''KAPI VİZESİ UYGULAMASI DEVAM EDECEK''

Bolaris, Türk turistler için bazı Yunan adalarında geçerli olan kapı vizesi uygulamasının bu yaz da süreceğini söyledi. “2019’da daha çok Türk turistin Yunanistan’ı ziyaret ettiğini görmeyi arzuluyoruz, sadece Yunan adalarına değil, Atina, Selanik, Kavala gibi şehirlere de bekliyoruz” diyen Bolaris, 2019 yazından sonra Türkleri Schengen vizesi almaya yönlendireceklerini belirterek, İzmir’de 3, Trabzon’da bir yeni vize merkezi açılışı yaptıklarını söyledi.



Bu Haber 18.04.2019 - 09:38:26 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.