Yunanistan turizmine bir darbe de Hollanda'dan

Yunanistan turizmine bir darbe de Hollanda'dan
İngiltere'nin ardından Hollanda da Yunan adalarını riskli bölge ilan etti.

Yunanistan'ın Zente Adası'ndan İngiltere'ye uçan TUI'ye ait uçaktaki 7 yolcuda koronavirüs çıkması üzerine İngiltere, Galler ve İskoçya, Yunan adalarını riskli bölge ilan etmiş, bu bölgelerden gelenlerin 14 gün karantinada kalacağını açıklamıştı.

Hollandalılar rezervasyonlarını iptal etmeye başladı

İngiltere'nin ardından Hollanda da Yunan adalarını riskli bölge ilan etti. Hollanda Dışişleri Bakanlığı, koronavirüs salgını nedeniyle Yunan adalarına tüm uçuşların durdurulduğunu ve sadece geri dönmek isteyen Hollandalılar için uçuşların yapılacağını açıkladı. Açıklama üzerine Hollandalı turistlerin Yunan adalarındaki tüm rezervasyonlarını iptal etmeye başladığı öğrenildi.

10 gün karantina

Sözcü'de Yaşar Anter'in haberde, Hollanda’dan yapılan açıklamanın bugünden itibaren geçerli olduğu belirtilirken Yunanistan adalarından Hollanda'ya dönenlerin 10'ar gün karantinada kalacakları açıklandı.

Yunan adalarına tatile giden Avrupalıların evlerine dönmesi ve yapılan rezervasyonların iptali ada halkı ve Yunan ekonomisini zora soktu.

Yunanistan ana karası turuncu listede

Hollanda Dışişleri Bakanlığı’nın Yunanistan anakarası için seyahat direktifinin “sarı- turuncu ” renkte kaldığı belirtilirken Hollanda Halk Sağlığı Enstitüsü, daha önce tatile çıkacak Hollandalılara Yunanistan hakkında uyarılarda bulundu.

Yunanistan'daki Hollanda Büyükelçiliği'nin vatandaşlarının ülkelerine geri dönmeleri için tur operatörleri ile çalışmaya başladığı belirtildi.



Bu Haber 09.09.2020 - 08:52:40 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.