Yunanistan turizmde 'ortak AB kurallarını' zorluyor

Yunanistan turizmde 'ortak AB kurallarını' zorluyor
Yunanistan Turizm Bakanı Harry Theoharis, 2020 turizm sezonu için ortak kurallar oluşturma konusunda AB'yi zorladıklarını söyledi.

TurizmGüncel - Dış Haberler

Yunanistan turizm endüstrisi, kısa süre içinde önlemlerin hafifletileceğini ve uluslararası uçuşların toparlanmaya başlayacağını umut ediyor. Avrupalı turistleri ülkeye çekmeyi hedefleyen Yunanistan hükümeti ise, ülkenin pandemi ile yürüttüğü mücadeledeki başarısına güveniyor.

''Seyahatte ortak AB kurallarını zorluyoruz''

''Bu sezon geçtiğimiz sezonlar gibi olmayacak'' diyen Yunanistan Turizm Bakanı Harry Theoharis, seyahatte turistlerin nasıl güvende olacağı konusunda ortak AB kuralları oluşturulmasını zorladıklarını belirtti. Theoharis, üzerinde uzlaşılacak ortak kurallar sayesinde turistlerin gittikleri ülkede veya kendi ülkelerinde karantinaya girmek zorunda kalmayacaklarını kaydetti.

Yunanistan Turizm Bakanı ayrıca, plajda güneşlenen insanların yan şezlongdaki kişinin virüsün yoğun olduğu bir ülkeden gelip gelmediği konusunda endişelenmemesi gerektiğini belirtti.

Retsos: 2019’daki gelir seviyesine ancak 2023’te ulaşabiliriz

''Önümüzdeki yıl büyük bir geri dönüş olsa bile, Yunanistan turizm sektörünün geçen yılki gibi 18 milyar euro gelir edebilmesi için yıllar geçmesi gerekiyor.'' diyen Yunan Turizm Konfederasyonu Başkanı Yiannis Retsos ise, 2021'in toparlanma yılı olacağını, 2019 yılındaki gelir seviyesine ise 2023 yılından önce ulaşmanın mümkün olmayacağını ifade etti. Retsos, geçen yıl sektörde çalışan 700 bin kişiden çoğunun bu yıl turizm sektöründe iş bulamayacağını söyledi.



Bu Haber 12.05.2020 - 09:52:56 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.