Yunanistan Turizm Bakanının 'öncelikli' 3 icraatı belli oldu

Yunanistan Turizm Bakanının 'öncelikli' 3 icraatı belli oldu

Yunanistan'ın çiçeği bununda Turizm Bakanı Haris Theoharis, ülke turizminde ilk aşamada yapılacak değişiklikleri açıkladı.


TurizmGüncel – Dış Haberler

Yunanistan'ın yeni Turizm Bakanı Haris Theoharis, ülke turizmi ile ilgili ilk elden yapılacak üç çalışmayı açıkladı. Bakanın açıklamasına göre bu çalışmalar; Başkent Atina'da bulunan Hellinikon bölgesine 1 milyar euro yatırımla yapılacak Metropolitan Park, turizm eğitiminin genişletilmesi ve yaygınlaştırılması için daha fazla fon sağlanması ve Yunanistan Ulusal Turizm Organizasyonu'nun etkinliğini arttırmak.

Metrpolitan Park’ta 50 bi kişi istihdam edilecek

Atina'daki Hellinikon bölgesine yapılacak Metropolitan Park'ın Londra'daki Hyde Park'tan esinlenerek yapılacağı belirtildi. 2 milyon metrekare üzerine yapılacak parkta, 50 bin kişiye istihdam sağlanacağı belirtildi.

Yunanistan turizmini GNTO temsil edecek

Bakanın öncelikli olarak el atacağı diğer iki başlık ise turizm eğitimi ve Yunanistan Ulusal Turizm Organizasyonu'nun (GNTO) etkinliğini arttırmak. Plana göre, Yunanistan'ın tanıtımında büyük katkısı olan ve son zamanlada etkinliği ortadan kalkan GNTO, farklı bir vizyonla yeniden yapılandırılacak. Haris Theoharis bu amaçla, GNTO'nun başına eski bakan yardımcılarından Angela Gerekou'yu atadı.

GNTO yeniden yapılandırılacak

Theoharis, ''GNTO'yu, onun dijital stratejisini ve dışa açıklığını yeniden ele almamız gerekiyor. Bu nedenle GNTO'da etkili bir kurul, yürütme ve başkan oluşturarak işe başlayacağız. GNTO'yu daha etkili, çözüm sağlayan ve yurt dışında Yunanistan'ı en iyi şekilde temsil edecek bir yapıya kavuşturacağız.'' dedi.



Bu Haber 10.08.2019 - 12:55:18 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.