Yunanistan Turizm Bakanı Kountoura'dan Mısır ve Türkiye açıklaması

Yunanistan Turizm Bakanı Kountoura'dan Mısır ve Türkiye açıklaması

Bu yıl Yunanistan'a giden ziyaretçi sayısının geçen yıla kıyasla yüzde 35 arttığını belirten Yunanistan Turizm Bakanı Elena Kountoura geçtiğimiz yıllarda Türkiye ve Mısır'da yaşanan olaylardan Yunanistan'ın fayda sağlamadığını ileri sürdü.


TurizmGüncel - Dış Haberler

''YUNANİSTAN'A DÖNÜK TATİL TALEBİ HİÇ OLMADIĞI KADAR YÜKSEK''

Yunanistan'ın ve dünyanın önde gelen turizm örgütlerinin katıldığı ''Next is today' (gelecek bugün) isimli konferansta konuşan Elene Kountoura, ''Son 4 yılda uyguladığımız strateji ile Yunanistan'a gelen ziyaretçi sayısını yüzde 35, turizm gelirlerini ise istikrarlı rekorlarla arttırdık. Şu anda Yunanistan'a olan tatil talebi hiç olmadığı kadar yüksek. Turizm yatırımlarına da büyük ilgi var.'' dedi.

''MISIR VE TÜRKİYE'NİN DURUMUNDAN FAYDA SAĞLAMADIK''

Yunanistan’ın turizmde yakaladığı başarının Mısır ve Türkiye'deki olaylardan kaynaklandığı yönündeki söylentileri yalanlayan Kountoura, ''Jeopolitik kargaşalardan hiçbir fayda sağlamadık. Türkiye bu yıl seyahat pazarına ger dönerken, Yunanistan'ın herhangi bir sorun yaşamamsı da bunun en net göstergesi.'' ifadelerini kullandı.

RİFAİ: KOMŞUM İÇİN İYİ OLAN BENİM İÇİN DE İYİDİR

Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü eski genel sekreteri Taleb Rifai ise, ''Komşum için iyi olan benim için de iyi bir şeydir. Mısır ve Türkiye'nin toparlanması Yunanistan'ın aleyhine değil. Elbette ülkeler birbirleriyle kalite, servis ve fiyatta yarışacaklar ancak komşularımızdaki normalleşmeyi bir tehdit olarak görmemeliyiz.'' şeklinde konuştu.



Bu Haber 05.12.2018 - 12:13:23 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.