Yunanistan da turizm sektörünü korumaya aldı

Yunanistan da turizm sektörünü korumaya aldı

Yunanistan, koronavirüs nedeniyle yapılamayan turları için para iadesiyerine kupon verilmesini sağlayan düzenlemeyi hayata geçirdi.


TurizmGüncel – Dış Haberler

18 aya kadar kupon verilecek

İtalya, Fransa, Hollanda ve Almanya'nın ardından Yunanistan da koronavirüs nedeniyle iptal edilen rezervasyonlar için kupon uygulamasını hayata geçirdi. Yunanistan'ın Resmi Gazetesi'nde yayımlanarak yürürlüğe giren düzenlemeye göre seyahat acentesi, otel, hava yolu şirketi ve feribot rezervasyonlarına 18 aya kadar kupon verilebilecek.

Yunanistan'ın yaptığı düzenlemenin, tatilcilerin maddi kayıp yaşamadan rezervasyonlarını ileri bir tarihe erteleme fırsatı verdiği belirtiliyor. Mevcut rezervasyonunu önümüzdeki 18 içinde kullanmayan tüketicilere, paralarının geri ödenmesi ise zorunlu kılınıyor. Söz konusu uygulama, 25 Şubat -30 Eylül arasındaki tarihler için yapılmış her türlü rezervsyonun yapılış tarihinden itibaren 18 ay ertelenmesine olanak sağlıyor.

Finansman desteği de verilecek

Yunanistan'ın yaptığı düzenleme, (ayrı bir başlık halinde) Yunan acentelere, otellere, hava yolu şirketlerine ve deniz ulaşım şirketlerine finansman desteği yapılmasını da öngörüyor.



Bu Haber 15.04.2020 - 09:45:53 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.