Yunanistan ne zaman turist kabul etmeye başlayacak?

Yunanistan ne zaman turist kabul etmeye başlayacak?

Sınırların turistlere açılmasının ve normalleşmenin anahtarının aşı olduğunu belirten Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis, Mayıs ayından sonra her şeyin çok daha farklı ve olumlu olacağını belirtti.


TurizmGüncel - Dış Haberler

Yunanistan Başbakanı 2021 yılında geçen yıla kıyasla çok daha iyi bir turizm sezonu geçireceklerini söyledi. Bunun için sistematik bir çalışma yürüttüklerini ifade eden Miçotakis, geçtiğimiz günlerdeki kapanma kararının vakaların sağlık sistemi üzerinde baskı yaratması nedeniyle alındığını söyledi.

Bahar aylarında turizmi açacağız

Aşılamayla eş zamanlı devam eden tedbirlerin virüsün yayılmasını engelleyeceğini ve bu şekilde bahar aylarında turizmi yeniden açacaklarını kaydeden Yunan Başbakan, ''Sadece tünelin ucundaki ışığı değil aynı zamanda tünelin sonunu da görür hale geldik. Bu yaz çok daha iyi bir turizm sezonu yaşayacağız.'' dedi.

İsrailli ve İngiliz turist açıklaması

İsraille yaptıkları ''Yeşil Pasaport'' anlaşmasına da değinen Kiriakos Miçotakis, bu belgeyle İsrailli turistlerin mart ayından itibaren karantinaya girmeden Yunanistan'ı ziyaret edebileceğini söyledi. Miçotakis, benzer şekilde, aşılamada oldukça yol alan İngiltere vatandaşlarının da bahar aylarından itibaren karantinasız bir şekilde Yunanistan.'da tatil yapabileceğini açıkladı. Miçotakis, ''Aşı sertifikası olan Birleşik Krallık vatandaşları mayıs ayından itibaren Yunanistan'a kısıtlama olmadan gelebilecek. Aşı olmamış insanlardan ise, geçen yıla göre çok daha hızlı yapılan testlerden talep edeceğiz.'' ifadelerini kulandı.



Bu Haber 12.02.2021 - 11:10:04 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Cengiz Şaylan 12.02.2021 - 08:22

    Türkiye’nin ne kadar turiste ihtiyacı varsa aynı şekilde Yunanistan’ın daha fazla ihtiyacı var.Bukadar bekledik Mayıs olsun hayırlı olsun inşallah

  • EBRU TÜFEKÇİ 12.02.2021 - 02:06

    Turizm sezonunun Nisan ayı ortalarında açılması hedefleniyorsa,Turizim çalışanlarının derhal aşılanmasının Nisan ayı ortasına kadar tamamlanıyor olması gerekmektedir.Aynı zamanda turizim bizim bacasız sanayimiz olması nedeniyle kötü sürprizlerle karşılaşmamak adına aşı pasaportu zorunluluğu getirilmeli ,Bu arada Otel fiyatları da aşı olan turistlerin pasaportu göz önünde bulundurularak daha ekonomik bir fiyatlamaya gidilmesi mesela dört yıldızlı fiyatlarına yakın tutulması önemlidir.Yunanistan dan önce de Turizim sezonumuzu açmamız gerekmektedir.

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.