Yunanistan açıkladı. Ne test ne karantina!

Yunanistan açıkladı. Ne test ne karantina!

Yunanistan, 1 Temmuz'dan itibaren başlaması beklenen uçuşlar sonrası ülkeye gelenlere korona testi yapmayacağını, karantina uygulamayacağını açıkladı.


TurizmGüncel - Dış Haberler

Yunanistan Turizm Bakanı Haris Theoharis, 1 Temmuz'dan itibaren yaygın olarak başlaması beklenen uçuşlar sonrası ülkeye gelen ziyaretçilere Covid-19 testi yapmayacağını ve karantina uygulamayacağını açıkladı. Theoharis, ancak Sağlık Bakanlığı yetkililerinin gerekli gördükleri yerlerde test yapabileceklerini söyledi.

15 Haziran’da Atina, 1 Temmuz’da tüm havalimanları

Turizm endüstrisinin yeniden faaliyetlerine başlaması için hazırlanan kapsamlı önlemleri açıklayan Haris Theoharis, 15 Haziran'dan itibaren sadece Atina Havalimanı'yla başlayacak olan uçuşların, 1 Temmuz itibariyle ülkenin diğer havalimanlarını kapsayacak şekilde genişletileceğini duyurdu.

Turizm bölgelerindeki sağlık alt yapısı güçlendirilecek

Ülkeye ilk turist girişlerinin Bulgaristan gibi Balkan ülkelerinden ve Almanya gibi Kuzey Avrupa ülkelerinden gerçekleşmesini beklediklerini kaydeden Yunan Bakan, özellikle turizm destinasyonlardaki sağlık kapasitesinin güçlendirileceğini, test ve doktor imkanlarının arttırılacağını belirtti. Bakan ayrıca, olası vakalar için karantina alanları oluşturulmasını ve bu vakaların tedavisini de içeren eylem planı hazıladıklarını kaydetti.

İç turizme teşvik

Yunanistan Turizm Bakanı Harris Theocharis ayrıca, 2020 turizm sezonunda destinasyonlara daha fazla yerli turist çekmeyi amaçladıklarını belirterek “İç turizm, bu dönemde her zamankinden daha da önemli. Yaptığımız yeni sosyal turizm çalışmasının 30 milyon euro ile finanse edileceğini belirtmek istiyorum. Bu çalışma kapsamında otelde en az 4 gecelik konaklama yapanlara 120 euro değerinde e-kupon verilecek. Turizm destek paketinden en az 250 bin yurttaşın yararlanmasını bekliyoruz. Ayrıca, özel sektör çalışanları için 300 euro (2 bin 200 TL) değerinde kurumsal tatil seyahat kuponu verilecek” dedi.



Bu Haber 21.05.2020 - 15:00:18 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.