Yunanistan 2023 yılı turizm geliri hedefini açıkladı

Yunanistan 2023 yılı turizm geliri hedefini açıkladı

Yunanistan 2023 yılında turizmden 20 milyar euro gelir hedeflediklerini açıkladı. 


Turizm Güncel – Dış Haberler

Yunanistan tatil fiyatlarındaki yüzde 7-10 arası artışa rağmen Akdeniz destinasyonlarında hala etkin durumda. Yunanistan'ın turizm geliştirmeden sorumlu genel sekreteri Olympia Anastasopoulou konuyla ilgili “Yaz sezonunda geçen yıla göre yüzde 20'lik bir artış yaşadık.” açıklamasını yaptı.

''Güneş ve plaj tatilleri artık bizim için yeterli değil.''

“Güneş ve plaj tatilleri artık bizim için yeterli değil.” diyen Anastasopoulou, 2023 yılının Mart ayında 2022 yılının Mart ayına göre yüzde 10'luk artış kaydettiklerini belirtti. Anastasopoulou ayrıca turizmlerini yaz sezonu dışında da etkin kılma çabalarının sonuç verdiğini de söyledi.

Yunanistan bu stratejisini kültürel destinasyonlarının, yemeklerinin ve yat tatillerinin reklamını yaparak gerçekleştirmeye çalıştığı ifade edildi.

Turizmden elde edilen gelir arttı           

“Bu strateji ülkemiz adına çok önemli çünkü turizm şu anda Yunanistan GSYİH'sinin yüzde 25'ini oluşturuyor. Bu yıl, turizm endüstrisi sayesinde yüksek enflasyon ve enerji krizine rağmen ülke olarak ekonomik zorluk yaşamaktan kurtulduk.” açıklamasını yapan Anastasopoulou, bu yıl turizm gelirlerini 18 milyar eurodan 20 milyar euroya yükseltmeyi hedeflediklerini belirtti.

Almanların harcamaları arttı

Alman turistler Yunanistan turizmi için önemli bir yere sahip. 2022 ilk 3 çeyreğinde en çok harcamayı yapan Alman ve İngiliz turistler gerçekleştirdi. İngiltere, şu anda Yunanistan için en büyük pazar kaynağı durumunda.



Bu Haber 24.03.2023 - 07:54:57 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.