Yunanistan 2023 turizm sezonunu ne zaman açacak?

Yunanistan 2023 turizm sezonunu ne zaman açacak?

Yunanistan, 2023 turizm sezonunu mart ayından itibaren açacağını açıkladı. Yunan turizm sektörü, sezonun uzatılması açısından bu konuda oldukça önem veriyor.


Turizm Güncel - Dış Haberler

Akdeniz çanağının önde gelen turizm destinasyonlarından Yunanistan, 2023 sezonuna iddialı giriyor. Sezonu uzatmayı hedefleyen ve hava yolu şirketlerine teşvikler verme kararı alan Yunanistan, 2023 yılında turizmde rekor kırmayı umuyor.

2022’deki 18 milyar euro turizm geliri 2023’te aşılacak

Bu amaçla 2023 sezonunu mart ayında açacaklarını açıklayan Yunanistan Turizm Bakanı Vassilis Kikilias, turizmi yıl geneline yaymak için yürütülen çalışmaların devam ettiğini bildirdi. Hava yolu şirketlerinin ve tur operatörlerinin bu yıl Yunanistan'a daha fazla odaklanacağını ifade eden Vassilis Kikilias, 2022 yılında elde edilen 18 milyar euro turizm gelirinin 2023'te aşılacağını söyledi.

10 hava yolu şirketi ile anlaşma imzaladı

Yunanistan Ulusal Turizm Kurulu (GNTO), turizmde sezonu uzatma planı çerçevesinde 10 hava yolu şirketi ile anlaşma imzaladı.

Bu 'finansal' anlaşmaya imza atan Aegean Airlines, Sky Express, Jet2.com, Easyjet, Wizz Air, British Airways, Eurowings, Blue Bird Airways, Sun d' Or ve TUS Airways Yunanistan'a kış döneminde de uçacak veya mevcut uçuşlarını kış döneminde de sürdürecek.

Almanya’dan yeni uçuşlar

Buna ek olarak, yeni kurulan hava yolu Marabu dahil, Almanya'dan Yunanistan'a bu yıl yeni uçuşlar yapılacak. Marabu'nun Münih ve Hamburg'dan Korfu, Preveze/Lefkas, Zakynthos, Rodos, Kos, Kandiye ve Hanya'ya uçacağı açıklandı.

Erken rezervasyonlar güçlü

Erken rezervasyonlardan memnun olduklarını belirten Yunanistan Turizm Bakanı Vassilis Kikilias, mevcut durumun güçlü bir 2023 sezonuna işaret ettiğini söyledi. Bahar aylarında Yunanistan Turizm Bakanlığı ile GNTO'nun yeni bir reklam kampanyası başlatacağını kaydeden Kikilias, geçtiğimiz başlattıkları ve yurt içinde tatile gidenlere destek verdikleri "Herkes için turizm" kampanyasını bu yıl da sürdüreceklerini ifade etti.

Yunanistan, "Herkes için turizm" kampanyası kapsamında geçtiğimiz yıl 125 bin dijital kupon çekilişi yaptıkları bilgisini verdi.



Bu Haber 12.01.2023 - 14:24:17 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.