Yunan tur operatörlerinden Türkiye iptalleri

Yunan tur operatörlerinden Türkiye iptalleri

Yunanistan ile yaşanan siyasi kriz nedeniyle Yunan operatörlerin Türkiye tatil rezervasyonlarını iptal ettiği belirtiliyor.


Türkiye ile Yunanistan arasında yaşanan gerilim turizm sektörüne de yansıyor. Siyasi krizin yaşanmaya başladığı tarihten itibaren Yunanistan’dan Türkiye’ye gelen turist sayısında düşüş yaşandığını ifade eden turizm sektörü temsilcileri “Yunanlar bu konuda daha muhafazakâr. Yaşanan siyasi gelişmelerde hemen aksiyon alıyorlar. Bunu rakamlardan da anlayabiliriz. Türkiye’ye gelen turist sayısında düşüş var, rezervasyon iptalleri yaşanıyor. Belki güvenli görmedikleri belki de siyasi sebeplerden bu kararı alanlar var. Ancak Türkler Yunanistan’a gitmeye devam ediyor. Bu bir tercih meselesi. Kriz var diye ticaret ve turizm durmamalı” ifadelerini kullandı.

“Yunan turistlerin gelmemesi çok büyük bir sorun değil”

Yunanistan’ın Türk turizmi için çok büyük kayıp olmayacağını söyleyen turizmciler “Bizim en büyük pazarımız Rusya, Ukrayna ve Avrupa. Şu an seferberlik ve savaş sebebiyle kuzeyden fazlasıyla turist geliyor. Hatta otellerde doluluk oranları yüzde 75’leri geçti. Avrupalı turist ise kışı Türkiye’de geçirmek için geliyor. Ağırlıklı emekli kesim tercih ediyor. Dolayısıyla Yunanistan ve Türkiye arasında yaşanan gerilim nedeniyle Yunan turistlerin Türkiye’ye gelmemesi çok büyük bir sorun değil” açıklamasında bulundu.

Türkiye Gazetesinden Kaan Zenginli’nin haberine göre, Türkiye’den Yunanistan’a yılda ortalama 1 milyon Türk turist gidiyor. Pandemi nedeniyle bu rakam 250 bine kadar düşse de bu yılbaşından itibaren rezervasyonlarda artış gözlemlendi. Yaşanan siyasi gerilim nedeniyle ise rakamlarda düşüş gözleniyor. Yunan tur operatörlerinden rezervasyon iptalleri geliyor. Türklerin Yunan’da yaptığı harcama ise yıllık 1 milyar euro civarında.



Bu Haber 30.09.2022 - 11:42:44 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.