Yunan otelciler turistlerin PCR test ücretinin yarısını ödemeyi planlıyor

Yunan otelciler turistlerin PCR test ücretinin yarısını ödemeyi planlıyor
Yunanistan'ın Halkidiki Yarımadası'ndaki otelcilerin, ülkeye gelen turistlerin PCR test ücretinin bir kısmını karşılamayı planladığı belirtildi.

TurizmGüncel - Dış Haberler

Yunanistan Otelciler Federasyonu (POX) Başkanı Grigoris Tasios, ülkeye gelen turistlerin yaptıracağı PCR testlerinin yarı ücretini karşılamayı planladıklarını açıkladı. Atina Haber Ajansı'na konuşan Grigoris Tasios, test ücretlerinin bir kısımının Halkidiki Turizm Örgütü ve Halkidiki Otel Derneği tarafından karşılanabileceğini kaydetti. Geçtiğimiz yılın ağustos ayında da benzer bir uygulamayı hayata geçirdiklerini kaydeden Grigoris Tasios, ''Bu yıl aynı uygulamayı sezonun başından itibaren daha hedef odaklı bir şekilde tekrarlamak istiyoruz.'' ifadelerini kullandı.

POX Başkanı, otele giriş yapan turistlerin test ücretlerine ilişkin faturaları sunacağını, sonrasında ise yaptığı harcamanın yarısının misafire geri ödeneceğini açıkladı. Örneğin Balkan ülkelerinde bir kişinin test maliyetinin 100 euro olduğunu ve bir aile için bunun önemli bir meblağ olduğuna dikkat çeken Grigoris Tasios, güvenli turizmin ancak hızlı testler ve aşı pasaportları ile mümkün olabileceğinin altını çizdi.




Bu Haber 20.02.2021 - 17:59:23 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.