Yunan otelciler isyanda: Kontrolden çıktı!

Yunan otelciler isyanda: Kontrolden çıktı!
Yunanistanlı otelciler, adalarda ve başkent Atina'da yayılan günübirlik ev kiralamanın kontrolden çıktığını açıkladı.


TurizmGüncel - Dış Haberler

Yunanistanlı otelciler turistlere ev kiralamanın kontrolden çıktığını, otellere zarar verdiğini lokal insanları evlerinden ayrılmaya zorladığını açıkladı.

1,9 MİLYAR EUROLUK BÜYÜKLÜĞE ULAŞTI

Yunanistan genelinde 70 bin evin turistlere kiralandığını açıklayan Yunanistan Otelciler Odası Başkanı Alexandros Vassilikos, ''Paylaşımlı ev modeli her yıl yüzde 25 büyüyor. Yunanistan'da turistlerin yaptığı harcamanın yüzde 10'unu elde eden bu evlerin yıllık ortlama kazancı 1,9 milyar euro.'' açıklamasında bulundu.

''KONTROLDEN ÇIKTI''

''Girit ve Korfu gibi popüler turist noktalarında yaptığımız araştırma günübirlik evlerle ilgili durumun kontrolden çıktığını gösterdi.'' diyen Vassilikos, ''Paylaşımlı ev modeli yoksulları vuruyor, geleneksel mahalle yapılarını bozuyor ve daha çöp oluşmasına neden oluyor.'' dedi.

''VERGİLER ARTSIN, KATI KURALLAR GELSİN''

Kentlerin karakterine saygı durulması için bu tip evlere konaklama sınırlaması, yüksek vergi ve katı kurallar getirilmesi gerektiğini kaydeden otelciler, Amsterdam'da günübirlik evlerde konaklamaya limit getirildiğini hatırlattı. Zaten yüksek operasyon giderleri olan otellerin bu tip konaklama merkezleri nedeniyle haksız rekabete maruz kaldığını ifade eden Alexandros Vassilikos, ''Yunanistan'da konaklama sektörüne aşırı düzenleme getirilirken, bu tip konaklama yerleri tamamen düzensiz bırakıldı.'' şeklinde konuştu.



Bu Haber 09.02.2019 - 13:31:55 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • LEVENT ERDOĞAN 10.02.2019 - 01:01

    Bizde sorun bitti mi ? 6 yıl uğraştık.Sonuç ; 1774 sayılı kimlik bidirme kanununda değişiklik yapıldı ve kimlik bildirme mecbur tutuldu o kadar. Yapılan kanun değişikliğinde caydırıcı olsun diye 3 kez eksik veya hatalı bildirim yapılırsa Ruhsat iptali eklendi.Günlük Kiralıkların ruhsat alma zorunluluğu mu varki böyle abesle iştigal bir değişiklik yapılır ? Olan yine kayıt içindeki biz Otelcilere oldu.Sırtımızda sopa ile yaşıyoruz her gün.

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.