Yunan hava yolu Orange2Fly iflas başvurusunda bulundu

Yunan hava yolu Orange2Fly iflas başvurusunda bulundu
Yunanistan merkezli hava yolu şirketi Orange2Fly iflas başvurusunda bulundu.

TurizmGüncel - Dış Haberler

Psndreminin başlangıcından bu yana yaşanan hava yolu iflaslarına bir yenisi daha eklendi. Yunanistan merkezli charter hava yolu şirketi Orange2Fly iflas başvurusunda bulundu. 2015 yılında 200 bin euro sermaye ile kurulan ve filosunda 4 tane Airbus A320 bulunan şirketin operasyonda olduğu 6 yıllık sürede mali yapısını güçlendiremediği bildirildi.

Ekathmerini'den Dimitris Delevengos'un haberine göre, 7,8 milyon euro negatif net pozisyona sahip olan Orange2Fly, 9,5 milyon euro zarardaydı ve şirketin 11,6 milyon euro da yükümlülüğü bulunuyordu.

Orange2Fly'ın yönetim kurulu başkanı Pantelis Sofianos, geçtiğimiz haziran ayında yaptığı açıklamada, şirketin filosunu ve uçuş faaliyetlerini geliştirme aşamasında olduğu bir dönemde Covid-19 krizinin patlak verdiğini söylemişti.

Bünyesinde 200 kişi çalışan Orange2Fly, 2019 yılında 250 bin yolcu taşımıştı. Şirket, finansal olarak zor durumdayken 8 milyon euro kredi başvurusunda bulunmuş ancak banka tarafından durumunun sürdürülemez olduğu belirtilmiş kredi verilmemişti.



Bu Haber 24.09.2021 - 10:51:23 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.