Yunan gazete turistlerin ölümünü Türk Lirasına bağladı

Yunan gazete turistlerin ölümünü Türk Lirasına bağladı
Yunanistan'ın önde gelen gazetelerinden Kathimerini, İstanbul gezisinden Kuzey Makedonya'ya dönerken Bulgaristan'da kaza yaparak alevler içinde kalan ve 46 turistin ölümüne neden olan tur otobüsü kazasını değeri düşük TL'ye bağladı.

İstanbul'dan Kuzey Makedonya'ya dönen turistleri taşıyan tur otobüsü Bulgaristan'da kaza yapmış, kazada 12'si çocuk 46 kişi yanarak can vermişti.

Otobüsün uluslararası yolcu taşıma belgesi yokmuş

Sözcü gazetesinde yer alan habere göre, Yunanistan'ın önde gelen gazetelerinden Kathimerini olayı Türk Lirasının değer kaybetmesine bağladı. Gazete, tur şirketinin çok uygun fiyata İstanbul’a turlar düzenlediğini aktarırken, 85 euroya 5 yıldızlı otelde 3 gecelik tatil sunduğunu yazdı. Gazete, tur şirketinin “Avrupa standartlarında” olduğunun iddia edildiğini ancak yapılan incelemelere göre otobüsün uluslararası yolcu taşımasına onay veren belgesinin olmadığını duyurdu.

"TL'deki düşüş nedeniyle akaryakıt almak avantajlı olduğu için..."

Otobüs şoförünün belgeyi alma yerine sınırda rüşvet verdiğini iddia eden gazete, bir iddiada daha bulundu. Haberde, “Geçen hafta yaşanan kazanın görgü tanıkları alevlerin çok hızlı yükseldiğini gördü. Bunun sebebi Balkanlarda otobüs şoförlerinin plastik şişelerle petrol taşıması. Otobüs şoförleri bagajların konulduğu bölüme Türkiye’den aldıkları petrolü koyuyorlar. Türk Lirası’ndaki düşüş, Türkiye’den petrol almayı daha avantajlı hale getirdi” ifadesi kullanıldı.

"Petrolleri koltukların arasına alıyorlar"

Gazete, otobüs şoförlerinin gümrükten geçerken bu petrolleri bagajların arasına koyduğunu yazarken, yangında bunların alev aldığını aktardı. Bu kaçakçılık yöntemi Yunanistan’dan Bulgaristan’a gidenlerin de yaptığını yazan gazete, turistleri taşıyan otobüslerde bu yöntemin çok yaygın olduğunu da öne sürdü.



Bu Haber 29.11.2021 - 08:16:36 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.