Yunan fanatikler Selanik'te Türk turistlere saldırdı

Yunan fanatikler Selanik'te Türk turistlere saldırdı
Hadta sonu gezisi için Yunanistan'ın Selanik kenrine giden ailenin, Yunan milliyetçilerin saldırısına uğradığı belirtildi.

Hafta sonu Selanik gezisine giden Türk ailenin, Yunan fanatiklerin saldırısına uğradığı bildirildi.

Hürriyet'ten Yorgı Kırbaki'nin haberine göre, araçlarını Tsimiski Caddesi'nde bir sokağa bırakarak sahile dolaşmaya giden Özüren ailesi, otel bulmak için tekrar araçlarının yanına gldiğinde bir grup Yunan fanatiğin saldırısına uğradı.

YUNAN AİLE KURTARDI

Eşi, oğlu ve kızı ile fanatiklerin arasında kalan Mehmet Özüren, sığındıkları apartmanın Yunan sakinleri tarafından linçten kurtarıldıklarını açıkladı. Saldırıyı 15-20 kişilik maskeli bir grubun gerçekleştirdiğini aktaran Özören, eşini ve kızını baöşrtülü görünce 'bunlar Makedon' diye bağırmaya ve kovalamaya başladıklarını anlattı.

Özeren ailesinin kapısı açık bir apartmana sığındı ve kapıyı kapattığı, fanatik gruptakilerin kapıyı kırmaya çalışırken apartmanın Yunan sakinleri Özören ailesine sahip çıktığı ifade edildi. Apartmandaki bir daireye götürülerek can güvenlikleri sağlanan Özören ailesi Türkiye’nin Selanik Başkonsolosluğu’nu aradı.

''LİNÇ EDİLECEKTİK''

Selanik Emniyet Müdürlüğü’ne ifade vermeden önce park halinde bıraktıkları araçlarının yanına giden Özören ailesi, arabalarını her yeri taşlanmış, arka camı kırılmış, plakası sökülüp atılmış ve siyah boya ile daire içinde haç işareti çizilmiş halde buldu. Hürriyet’e konuşan Mehmet Özören “Az kalsın linç edilecektik. Eşim ve kızım şoka girdiler. Fiili şiddet görmedik ama çok korktuk. Canımızı zor kurtardık. Bize yardımcı olan apartman sakinlerine teşekkür ederiz” dedi. Özören ailesi dün Selanik’ten ayrıldı.


Bu Haber 10.09.2018 - 09:05:40 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.