Yunan Bakan Vassilis Kikilia turizmde rekor hedefliyor

Yunan Bakan Vassilis Kikilia turizmde rekor hedefliyor

Yunanistan mart ayının başında turizm sezonunu açacağını duyurdu.


TurizmGüncel - Dış Haberler

Yunanistan mart ayının başında ilk charter uçuşları karşılamaya hazırlanıyor. Yunan otoriteleri, turizmi canlandırmak için kısıtlamaları önümüzdeki süreçte gevşetmeyi planlıyor.

Pandemiyle geçen iki yılın kayıplarını toparlamaya hazırlanıyor

Yunanistan 2022 sezonunda son iki yılda pandemi nedeniyle yaşanan kayıpları mümkün olduğu kadar telafi etmeyi planladığı ifade ediliyor.

Bölge valileri ile bir araya gelen Yunanistan Turizm Bakanı Vassilis Kikilia'nın turizm sezonunun mart başında açılması için valilere hazır olmaları talimatı verdiği belirtildi.

Turist erken gelip geç gidecek

Yunanistan'a ilk charter uçuşunun mart ayında Almanya'da yapılacağı, 27 Mart'a gelindiğinde ülkeye haftada 40'ın üzerinde charter uçuş yapılacağı açıklandı. 2022 turizm sezonunu aralık ayına kadar uzatmak için çaba sarf ettiklerini kaydeden Bakan Vassilis Kikilia, bu yıl turistin erken gelip geç ayrılacağını söyledi.

Sadece TUI Yunanistan’a 3 milyon turist göndermeyi planlıyor

Ocak ayında yapılan rezervasyonların ve hava yolu şirketlerinin slot taleplerinin beklentileri aştığının altını çizen Kikilia, "Sadece Avrupa devi TUI Yunanistan'a 3 milyon turist getirmeyi planlıyor. Amerikalı turistler de nisan ayında itibaren Yunanistan'a gelmeye başlayacak. ABD ile Yunanistan arasında haftada 14 uçuş yapılacak." dedi.

“Kruvaziyerde patlama bekliyoruz”

Aynı zamanda kruvaziyer turizminde de rekor beklediklerine işaret eden Bakan Kikilia, "Yunanistan'a gelen kruvaziyer gemilerinin sayısı yüzde 250 artacak. Ayrıca, Atina ve Selanik uluslararası kruvaziyer turları için ana liman olacak. Türkiye ile feribot seferleri de yeniden başlıyor." ifadelerini kullandı.

Kısıtlamaların kaldırılması gündemde

Diğer yandan Yunanistan'da koronavirüs kısıtlamalarının kaldırılması da gündemde. Yunan medyasında yer alan haberelere göre, Yunanistan Sağlık Bakanlığı Uzmanlar Komitesi kısıtlamaların 13 Şubat'tan itibaren gevşetilmesini planlıyor. Ancak maske kullanımı önümüzdeki aylarda da zorunlu olmaya devam edecek.



Bu Haber 11.02.2022 - 09:05:36 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.