Yüksel Aslan: İç pazarda geceleme süresi 4-5 geceden 3 geceye düştü

Yüksel Aslan: İç pazarda geceleme süresi 4-5 geceden 3 geceye düştü

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği Bodrum Bölge Temsil Kurulu Başkanı Yüksel Aslan, fiyat artışları nedeniyle iç pazarda geceleme süresinin 3 geceye düştüğü bilgisini verdi.


Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Bodrum Bölge Temsil Kurulu Başkanı Yüksel Aslan turizm sektöründe yaşanan fiyat artışlarına ilişkin değerlendirmede bulundu.

HaberTürk’ten Ahmet Hamdi Girgin’e konuşan Yüksel, “Her şeyin fiyatı arttı. Turizm 52 sektörü besliyor. En büyük maliyeti personel ve enerji. Artması kadar doğal bir şey yok. Tatil alım gücü düştü bence de enflasyon nedeniyle. Yüzde 100'e yakın fiyat artışı vardır geçen yılla kıyaslayınca.” ifadelerini kullandı.

Fiyat artışları nedeniyle hem yerli hem de yabancı turistten şikayet aldıklarını belirten Yüksel, “Yerli turistten de şikayet var, yabancı turistten de. Türkiye'de dolar bazında yüzde 20-30 minimum artış var. Yabancı turistin de alım gücü düştü. Sadece yerliyi etkilemedi fiyatlar. Talep azalmasını temmuz ayında görüyoruz özellikle. Yabancıların kendi içlerinde bir talep azalması olduğunu düşünmüyorum. Bizde talebi düşürdü. Yunan Adaları'nda şu anda Avrupalı turist çok fazla. Bizde o kadar Avrupalı yok. Buna rağmen biz, bunun üstesinden gelebileceğine inanıyoruz.” şeklinde konuştu.

“Fırsatçılara imkan tanımamak lazım”

Fahiş fiyat artılı yapan fırsatçılara imkan tanınması gerektiğini ifade edem Yüksel, “Bodrum özelinde; burada 12 ay açık olan mekanlar var, 3 ay açıp kapatıp gidenler var. Bu 3 ay çalışanlar, Bodrum ekonomisine bir yararı yok. Bunların arasında fırsatçılar diyebileceğimiz kişiler olabiliyor. Bir şişe suyu 10 TL'ye de alabiliyorsunuz, 50 TL'ye de alabiliyorsunuz. 50 TL'ye satana sorunca 'kiram yüksek, giderim yüksek' gibi şeyler söylüyorlar. Bunu fırsatçılık olarak nitelendiriyorsak bu bir fırsatçılık. Tüketicinin de elinde bu. Fırsatçılara imkan tanımamak lazım.” açıklamasında bulundu.

“İç pazarda geceleme düştü”

İç pazarda konaklama süresinin düştüğü bilgisini veren Yüksel “Bayramda, Gürcistan gibi Karadağ gibi vizesiz ülkelere gidenlerde bir artış oldu. Bayramda iç pazarda fiyatlar çok yüksekti dışarıya göre. Hem farklı bir yer görelim hem de fiyat olarak daha az ödeyelim diye gidenler oldu. Turlar full çekti. İç pazarda ortalama konaklama 4-5 gece iken şu an 3 geceye düştü.” dedi.



Bu Haber 08.07.2023 - 15:43:04 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.