Yüksek doğalgaz faturalarına karşı Almanlara Türkiye önerisi

Yüksek doğalgaz faturalarına karşı Almanlara Türkiye önerisi

Almanya’da artan akaryakıt ve doğalgaz fiyatlarından kaçınmak için ilginç öneriler geliyor.


Rus gazına ve petrolüne bağımlılığın tartışma konusu olduğu Almanya’da artan doğalgaz ve akaryakıt giderleri endişe yaratıyor.

"Devlet 500 euro versin"

Seyahat Acenteleri Derneği (VUSR) Başkanı Mariji Linnhof, alman emeklilerin kış aylarını Türkiye, Mallorca, Tunus gibi ülkelerde geçirebileceğini söyledi. Sözcü gazetesinin aktardığı habere göre Mariji Linnhof, böyle bir durumda devletin kişi başına 500 euro sübvansiyon ödemesi gerektiğin savundu.

Linnhof'a göre, bu durumda hem bu kişiler kış aylarında Almanya'da daha az ısınma gideri ödemiş olacak, ayrıca emekliler sayesinde, koroanvirüs salgını ya da savaş nedeniyle olumsuz etkilenen tatil yerleri de rahat nefes alacak.

Partiler sıcak bakmıyor

Ancak Alman siyasi parti temsilcileri teklife hiç de sıcak bakmıyor. SPD, bunun enerji sorunun çözmeyeceğini belirtirken, Hıristiyan Demokrat Parti; mevcut iç borcun daha da artması ve ayrıca ülkeden ayrılan emekliler nedeniyle iç talebin de daralmasının mümkün olacağını söyledi. Turizmciler ise, böyle bir hamlenin turizmi canlandıracağını savunuyor.

Türk kökenli emekliler yılın 6 ayını Türkiye’de geçiriyor

Almanya'da şu ana kadar bu teklife sıcak bakan çıkmazken, Alman emekliler ise özellikle kış aylarını Türkiye'nin güneyinde geçirmekten memnun.

Çok sayıda Alman her yıl giderek artan oranda Türkiye'ye yerleşiyor veya ev alıyor. Almanya'da yıllarca çalışıp emekli olan Türk ya da Türk kökenliler de, yılın 6 ayına yakınını Türkiye'de geçiriyor.



Bu Haber 09.05.2022 - 13:50:55 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.