Doluluğu % 115'e ulaştı, üç şehirde daha otel açmayı planlıyor

Doluluğu % 115'e ulaştı, üç şehirde daha otel açmayı planlıyor

İstanbul Havalimanı'nda hizmet veren YOTEL'in doluluk oranının kara tarafında yüzde 75'e, terminal tarafından ise yüzde 115'e ulaştığı açıklandı.


İstanbul Havalimanı'nda hizmet veren YOTEL'in genel müdürü Bora Göymen, düzenlediği bir basın toplantısı ile otelin 5 aylık performansına ilişkin bilgiler paylaştı.

Terminal tarafındaki doluluk yüzde 115'e ulaştı

471 odalı YOTEL'in dış hatta biletli yolcuların konaklayabildiği "hava" ve biletsiz yolcuların da giriş yapabildiği "kara" tarafı olarak iki bölümden oluştuğunu belirten Göymen, "Kara tarafında doluluklarımız yüzde 75’lere ulaştı, hava tarafında ise yüzde 115’lere geldi. Bunun en temel sebebi hava tarafında saatlik satışlar yapabilmemiz. Minimum 4 saatlik şekilde oda satışı yapabiliyoruz. Özellikle transit yolcular ve iş amaçlı kısa süre ülkemize gelen yolcular hava tarafındaki odalarımızda çok ciddi bir trafik oluşturuyor." ifadelerini kullandı.

En çok ABD'liler ve İngilizler konaklıyor

"Misafirlerinin yüzde 25’ini Amerikan ve İngilizlerden oluştuğuna dikkat çeken Bora Göymen, Otelde en çok konaklama yapan diğer milletlerin ise Almanlar, Ruslar, Ukraynalılar, Fransızlar ve İtalyanlar olduğunu ifade etti.

İstanbul, Bodrum ve Çeşme'de yeni oteller açmak istiyor

Otelin kara tarafındaki misafir kitlesinin yüzde 10'unu Türklerin oluşturduğuna dikkat çeke Göymen, merkezin de İstanbul'daki otelin performansından memnu olduğunu ifade etti. YOTEL'in nn başarılı tesisi olduklarını söyleyen Göymen, ''İstanbul’un merkezinde çıkabilecek fırsatlar konusunda gözümüz açık. Şehir merkezine bir otel açmayı hedefliyoruz. Bunun yanı sıra Bodrum ve Çeşme gibi tatil beldelerine girme hedefimiz var.'' diye konuştu.



Bu Haber 09.09.2019 - 08:33:08 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Bahadır 12.09.2019 - 12:31

    Adam haberde düzgün bir şekilde anlatmış; aynı odayı saatlik kiralamalarla aynı günde bir’den fazla kişiye satabiliyoruz, bu yüzden %100’ü aşan ortalama doluluk oranımız var diye. Mustafa kardeşimiz ise okumadığı veya okuyup da anlamadığı için “bu ne saçma haber”, “hesap bilmiyorlar” gibi kendisini gülünç duruma düşürecek yorumlar yapmış..

  • mustafa 11.09.2019 - 08:33

    %115 doluluk nasıl oluyor olamayan odalarını mı satmışlar yada envantere kayıtlı olamayan odaları mı var ya da hesap mı yapmayı bilmiyorlar ne kadar saçma bir yazı olmuş.

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.