Yolcu uçağı kalkıştan kısa süre sonra düştü, kurtulan yok!

Yolcu uçağı kalkıştan kısa süre sonra düştü, kurtulan yok!
Pakistan Uluslararası Hava Yolları’na ait Çitral şehrinden başkent İslamabad'a giden uçak, Havelian kenti yakınlarında düştü. Hava yolu şirketinin sözcüsü Danyal Gilani, uçakta 47 kişinin bulunduğunu açıkladı.


TurizmGüncel – Dış Haberler

Güncelleme 16.17: Reuters'ın hükümet yetkilisi Taj Muhammed Khan'a dayandırdığı haberine göre, uçağın enkazına ulaşılmış durumda. Bölgeden bildiren hükümet yetkilisi, uçağın enkazının korkunç halde olduğunu ve uçakta bulunan tüm yolcuların tanınmayacak derecede yandığını ifade etti. Khan, kazadan herhangi birinin sağ kurtulmuş olma ihtimalinin olmadığını kaydetti.

Uçağın enkazından ilk fotoğraflar şu şekilde:





 -------------------------------------

Havelian bölgesinde radardan kaybolan PK 661 sefer sayılı uçağın kalkıştan kısa bir süre sonra Abbottabad civarında düştüğü tahmin ediliyor.

Yerel güvenlik güçleri de uçağın düştüğünü doğrularken, hava yolu şirketi acil durum hattının devreye alındığını ve uçağın yerinin belirlenmesi için tüm imkanların seferber edildiğini açıkladı.

Düşüş nedeni henüz belirlenemese de, uçağın havada alev aldığı ve bu durumun bir motor arızasından kaynaklanmış olabileceği belirtiliyor. 

Uçakta bulunan 47 kişiden 42’sinin yolcu, 5’inin ise uçuş görevlisi olduğu ifade ediliyor.

'UÇAKTA 3 DE YABANCI YOLCU VARDI'

Pakistan merkezli haber portalı Dawn.com, uçağın yolcu listesini yayımladı. Sitede yer alan habere göre, 31 erkek, 9 kadın ve 2 bebek yolcu arasında en az 3 de yabancı bulunuyordu.






Bu Haber 07.12.2016 - 15:44:18 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.