Yıllardır faaliyet gösteren tur şirketinden iflas kararı
Avrupa turizm pazarında yıllardır faaliyet gösteren Robinson Tours, artan maliyetleri ve sektördeki rekabeti gerekçe göstererek iflas başvurusunda bulundu. Şirketin bu kararı firmadan tur alan yolcuları ve sektör temsilcilerini zor durumda bıraktı.

Macar turistlerin Bulgaristan tatillerini düzenleyen Robinson Tours, mali sorunlar yaşadığını gerekçe göstererek iflas başvurusunda bulundu. Şirket finansal krizin yanı sıra planlanan uçuşların iptal edilmesi, tatil hazırlığı yapan yolcuları ve iş ortaklarını da etkiledi.
REKABET BASKISI VE MALİYETLER İFLASI GETİRDİ
Robinson Tours, birçok faktörün birleşmesi nedeniyle ekonomik sıkıntılar yaşadığını açıklarken; jet yakıtı maliyetlerinin artmasıyla birlikte uçuş operasyonları giderlerinin artması bunun en büyük nedenlerinden olarak gösterildi. Ayrıca Avrupa’daki birçok düşük maliyetli hava yolu şirketinin daha uygun fiyatlı seçenekler sunması da şirket üzerindeki baskıyı artırdı.
Macaristan’daki turizm pazarındaki yoğun fiyat rekabeti ve bazı firmaların agresif fiyat politikaları da Robinson Tours’un sürdürülebilirliğini zorlaştırırken; Orta Doğu’da yaşanan kriz nedeniyle seyahat planlamalarındaki talep azalması da sektöre etki etti.
YILLARDIR SEKTÖRDE YER ALIYORDU
Robinson Tours’un yıllardır turizm piyasasında yer aldığı belirtilirken, şirketin 2022’de Neptun Tours olan adını değiştirerek Robinson Tours adıyla hizmet vermeye başladığı belirtildi. Firmanın başkanı Áron Jakócs, daha önce yaklaşık 25 yıl boyunca Macaristan’da faaliyet gösteren eski Robinson Tours’un kurucusu ve yöneticisi olarak biliniyor.
İngiliz seyahat şirketi iflas etti! Tüm rezervasyonlar iptal
İngiliz merkezli Ski Yodl, faaliyetlerini sonlandırdı. Şirket, 2026’nın kalan dönemini kapsayan tüm rezervasyonların iptal edildiğini duyurdu.
Haberi oku →İlgili Haberler

Golf turizmi ile yılda ekonomiye 200 milyon euro ek katkı
Türkiye golf turizminde son yıllarda uluslararası arenada bilinirliğini artırırken, ekonomiye de ek olarak yaklaşık 200 milyon euroluk katkı sağlıyor.

ANEX'ten şirket sahibi Neşet Koçkar'ın gözaltısıyla ilgili açıklama
ANEX, Antalya'da yürütülen bir soruşturma kapsamında gözaltına alınan Neşet Koçkar ile ilgili bir açıklama yayınladı.

İstanbul Turizm Fuarı'nın adresi değişiyor! Fuar alanı 2,5 kat büyüyecek
Bu yıl yine on binlerce kişiyi ağırlayan ve sektör profesyonellerin yer aldığı İstanbul Turizm Fuarı’nın yoğun katılım ve artan ilgi nedeniyle 2027’de IFM’ye taşınacağı öğrenildi.



%20(2).gif)

