'Yılın Havacısı' ödülleri sahiplerini buluyor

'Yılın Havacısı' ödülleri sahiplerini buluyor
2016 yılından bu yana ELBA Havacılık Enstitüsü tarafından verilmeye başlanan Yılın Havacısı ödülü bu sene 3. Kere ELBA Havacılık, Praxis ve Antalya Bilim Üniversitesi’nin gerçekleştireceği organizasyonla 8 Aralık 2018 Cumartesi günü Antalya Bilim Üniversitesi Kampüsü’nde düzenlenecek törenle sahibini bulacak. Ödüller, üst düzey bürokratlar, milletvekilleri, Bakanlar ve sektörün önde gelen Havacılık otoritelerinin katılımı ile düzenlenecek törende sahiplerine verilecek.

2016 Yılında, ELBA Havacılık Enstitüsü, Karain - Fly In etkinliği sırasında, bir gelenek başlatmak amacıyla, ülkemizde belki de ilk kez bir başka formatta "Yılın Havacısı" duyurusuna gidip, bir ödül verdi. Ülkemizde "havacılığa" gönül vermiş, sadece gönül vermekle kalmayıp, emeğini, bilgisini, yıllarını hatta, varını yoğunu vermiş neredeyse herkes, o mütevazı ortama gelmişti. İlk yıl, yani 2016'da ödülü, Rauf Akbaba aldı. 2017 yılında, bu kez yılların azmi ve tecrübesine sahip olan Cavidan Kıran'a verilen ödül  bakalım 2018 yılında kime gidecek?  Elbette herkes gönlünden geçen bir havacıyı buna layık görebilir. Bize göre, havacılık yapan, ama gerçekten yapan herkes bu ödülün sahibidir.

ADAYLIK KRİTERLERİ

1. Türkiye Vatandaşı olmak ve Türkiye’de ikamet ediyor olmak.
2. Ülkemizde havacılığın gelişmesi adına kayda değer bir hizmet veya ürün oluşturmuş, kişisel katkı sağlamış,  sıra dışı olduğuna kanaat edilecek davranış veya gelişmeye neden olmuş veya sürdürüyor olmak.
3. Havacılık sektöründe profesyonel veya amatör olarak yer almış olmak.
4. Bir kurum, kuruluş veya kişi(ler) tarafından aday gösterilmiş olmak.
5. Irkçı, ayırımcı, cinsiyetçi, bölücü, ötekileştirici, yıkıcı vs. söylemi veya etkinliği bulunmamak, temsil ediyor olmamak.
6. Yaşıyor olmak (aday gösterildikten sonra hayatını kaydettiği hâlde, seçilen adayın ödülü, en yakın akrabasına tevdi edilir).
7. ELBA Havacılık Enstitüsü ile bir ilgisi bulunmamak.

DEĞERLENDİRME KRİTERLERİ

1.     Türk Sivil Havacılığının gelişimine katkıda bulunacak üretim çalışmaları;
• Özgünlük,
• Güncellik,
• İnovasyon  boyutu.

2.     Türk Sivil Havacılığının gelişimine katkıda bulunacak araştırma ve yazım çalışmaları;
• Özgünlük,
• Bilimsel içerik,
• Başvuru kaynağı niteliği,
• Yeni araştırmalara yol açma potansiyeli.
• Havacılık ve Uzay hedeflerini, ülkemizin genç nüfusuna tanıtma, farkında olmalarını sağlama, ilkelerini aktarma ve yüreklendirme çalışmaları.

 SONUCUN İLANI VE ÖDÜL

Sonucun ilanı, ödüle değer görülen kişiye ödülün tevdisi ve elbahavacilik.com sitesinde yayınlanması ile gerçekleşecek. Öte yandan sonuç, ödülün verileceği ana kadar saklı tutulacak ve aday gösterilmiş bütün kişiler, ödül törenine davetli olarak katılacak.


Bu Haber 03.12.2018 - 15:47:58 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.