Yıldıray Karaer: Biz bu düşüşü nisan-mayıs aylarında yaşayacağız

Yıldıray Karaer: Biz bu düşüşü nisan-mayıs aylarında yaşayacağız

ITB Berlin Turizm Fuarında 2022 sezonuna ilişkin değerlendirmede bulunan Corendon Turizm Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Yıldıray Karaer, 2023 yılında yaşanan deprem felaketine rağmen hedeflenen rakamlara ulaşılacağını söyledi. Karaer, şubat ayında yaşanan rezervasyon kaybındaki düşüşün nisan ve mayıs aylarında hissedileceğini söyledi.


Corendon Turizm Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Yıldıray Karaer, ITB Berlin Turizm Fuarında 2023 turizm sezonuna ilişkin açıklamalarda bulundu. Deprem nedeniyle rezervasyonlarda duraksama yaşansa da yaz sezonunda bu açığı kapatabileceklerini belirten Karaer şu ifadeleri kullandı:

“Düşüşü nisan ve mayısta yaşayacağız”

ITB Berlin Turizm Fuarına gelesiye kadar satışlar açılmış, yaz rezervasyonları gayet güzel gidiyordu. Deprem felaketi yaşanana kadar satışlar gayet iyiydi. Deprem döneminde Türkiye’ye dönük rezervasyonlarda bir duraksama oldu. İnsanlar deprem bölgesine gelmekten, bu facianın içinde olmaktan ve Antalya’da depremden kaçan misafirlerle beraber olmaktan imtina eder gibi oldular. Biz bu düşüşü Nisan-Mayıs aylarında yaşayacağız ama Temmuz-Ağustos aylarındaki pikte hedeflenen sayıları yakalarız diye düşünüyoruz.”

“Bundan sonra bütün mukayeseler 2022 sezonu ile yapılacak”

2022 yılında çok iyi bir sezon geçirildiğini kaydeden Karaer, “Ben 90’lı yıllardan beri ITB Turizm Fuarına sürekli geliyorum. Bu yılardan beri Türkiye turizmi belirli oranlarda, yüzde 5-15 civarı her sene büyüyerek bulunduğu seviyeye geldi. Yaşanan her türlü krizde önce bir duraksama dönemi oldu fakat Türkiye vazgeçilmez bir destinasyon. Türkiye, Avrupalı turistlerin, özellikle Almanya, Hollanda, İngiltere ve Belçika gibi kaynak pazarlarda yaşayanların vazgeçemeyeceği bir tatil destinasyonu. En iyi yaşadığımız sezon 2019 sezonuydu. 2020 ve 2021’de pandemiden etkilendik. Sezonları hep 2019 yılıyla mukayese ederdik. Ama 2022 senesinde Ukrayna-Rusya savaşı nedeniyle Rusya pazarının yüzde 50’ye varan düşüş yaşamasına rağmen Türkiye ve özellikle Antalya iyi bir turizm sezonu geçirdi. Bundan sonra bütün mukayeseler 2022 yaz sezonuyla yapılacaktır.” açıklamasında bulundu.

“Yeter ki öncelikle dünya bir huzura kavuşsun”

Hedeflenen turizm rakamlarına muhakkak ulaşılacağını belirten Karaer, “Hem Alman Seyahat Acenteleri Birliği (DRV) hem IATA, çıkarmış olduğu raporlarda pandemi sonrası iyileşmenin ve normale dönmenin 2023- 2024 senelerinde olacağını söylemişti. Yaşadığımız deprem felaketi geçici durgunluğa neden olacaktır. Tekrar istediğimiz misafir seviyesine muhakkak suretle ulaşacağız. Zaten Kültür ve Turizm Bakanlığımız da 60 milyon turist hedefi koydu. Türkiye’de bu potansiyel var.  Yeter ki öncelikle dünya bir huzura kavuşsun.” şeklinde konuştu.

"80-100 milyon turist seviyesine ulaşacağız”

Huzurlu bir dünya ortamında Türkiye’nin 100 milyon turist seviyelerine ulaşabileceğini kaydeden Karaer, “Türkiye’de sadece Antalya bölgesi değil bunun yanında, Bodrum, Marmaris, Kuşadası, Çeşme bölgeleri ve Kapadokya gibi tarihi alanlar turistleri cezbeden alanlar. Biz huzurlu bir dünya ortamında 80-100 milyon turist seviyesine ulaşacağız diye düşünüyorum. Çünkü Türkiye’nin coğrafi yapısı ve bulunduğu stratejik bölge, hem Orta Doğu’ya hem Avrupa’ya yakın olmasında dolayı her taraftan turist alma kapasitesi var. Son zamanlarda Hindistan’dan düğün gruplarının gelmesiyle beraber Türkiye turizm alanında çok üst mertebelerde olacak. İspanya, Portekiz ve Fransa gibi bir turizm destinasyonu olan diğer ülkeleri çok kolay zorlayacaktır diye düşünüyorum.” ifadelerini kullandı.



Bu Haber 14.03.2023 - 09:34:18 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.