''Yılbaşı dolulukları sezonun iyi geçeceğinin göstergesi''

''Yılbaşı dolulukları sezonun iyi geçeceğinin göstergesi''

Kısa yılbaşı tatilindeki hareketlilik ve yüzde 100’leri bulan doluluk oranları turizmcileri sevindirdi. Yerli ziyaretçiler bu kısa tatilde İzmir ve Ege'yi tercih etti.


Yılbaşı hareketliliğini ‘umut verici’ olarak nitelendiren TÜROFED Başkan Yardımcısı ve Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet İşler, dört günlük yılbaşı tatilini değerlendirmek isteyen vatandaşların ilgisi sayesinde otellerdeki doluluğun yüzde 100’lere ulaştığını belirtti. 

2018 yılını 46 milyon turist ve 34 milyar dolara yaklaşan turizm girdisiyle kapattıklarını belirten Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkan Yardımcısı Mehmet İşler, “Tüm bu rakamlar ve yılbaşı hareketliliği 2019 yılının başarılı geçeceğinin müjdecisi gibi” dedi.

İzmir, İstanbul, Ankara ve Antalya’da şehir merkezindeki tesislerde neredeyse yer kalmadığını belirten Mehmet İşler, sezon sonu açık olan resort otellerin oluşturduğu seçeneklerden bahsetti.

Diğer bölgelerdeki kar oteli, dağ oteli veya termal tesislerin de yoğun ilgi gördüğünü belirten İşler, zamanı olup başka yöreye gidemeyenler ya da zamanı iyi kullanmak isteyenlerin ise yılbaşını şehir içindeki tesislerde geçirebileceklerini söyledi.

TÜROFED Başkan Yardımcısı ve ETİK Başkanı Mehmet İşler, İstanbul’dan çıkışlarda ve diğer bölgelere geçişlerde özellikle Ege’deki beldelerin ve tesislerin tercih edildiğini söyledi. “İzmir şehir merkeziyle çevresindeki turizm beldelerinde iyi hizmet veren, iyi fiyat, genç ve kaliteli tesisler konuklarını ağırlamaya hazır.

Sevilen sanatçılarla zengin zengin yılbaşı programları hazırlayan otellerin balo salonları ve eğlence yerlerinin yanı sıra Alaçatı’da ve Çeşme’de düzenlenecek sokak partileri de büyük büyük ilgi görüyor” dedi.



Bu Haber 29.12.2018 - 11:59:28 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.