Yiğit Laçin: Yeni sezonda 5 milyon yolcu hedefliyoruz

Yiğit Laçin: Yeni sezonda 5 milyon yolcu hedefliyoruz

Dalaman’a sezonun ilk turist kafilesi İngiltere’den geldi.


YDA Dalaman Havalimanına İngiltere’nin Manchester kentinden gelen 188 kişilik kafile için karşılama töreni düzenlendi. Uçaktan inen yolcular YDA Dalaman Havalimanı CEO’su Yiğit Laçin ve havalimanı çalışanları tarafından kırmızı güllerle karşılandı. Turistler, işlemlerinin ardından konaklayacakları otellere geçti.

YDA Dalaman Havalimanı CEO’su Yiğit Laçin, İngiltere'den Muğla’ya gelen sezonun ilk charter seferinin Dalaman Havalimanına yapıldığını ifade etti.

YDA Dalaman Havalimanının İngiltere pazarında önemli bir yere sahip olduğunu anlatan Laçin, "İngiltere’nin Manchester kentinden 188 yolcu ile gelen ilk uçağı karşıladık. Yaşadığımız deprem felaketinin üzüntüsüyle 2023 sezonuna girerken amacımız daha çok çalışıp turizm sektöründeki tüm paydaş ve iş ortaklarımızla birlikte misafirlerimize en iyi hizmeti sunarak, depremin ülkemizde açtığı yaralarının en hızlı şekilde sarılmasına katkıda bulunmak." diye kaydetti.

Laçin, İngiltere’den uçuşların yıl boyu devam edeceğine işaret ederek, “Turizm sezonu için hazırlıklarımızı tamamladık. Yeni sezonda hedefimiz 2019 rakamlarını geçerek yılda 5 milyonuncu yolcumuzu karşılamak.” dedi.

İngiltere’den Dalaman’a gelen İngiliz turistlerden Sera Jeffries, yaşanan deprem felaketi nedeniyle çok üzgün olduğunu belirterek, “Türkiye’de yaşanan deprem felaketi hepimizi üzdü.  Türk halkının acısını paylaşıyoruz. Ülkenizde yaşanan deprem felaketi bizim Türkiye’ye gelmemizi durdurmadı. Biz Türk halkını ve Türkiye’yi çok seviyoruz” dedi.

Türkiye’ye ilk kez 1998’yılında balayı için geldiklerini anlatan Jack ve July Belsey çifti,  Her yıl 3-4 kez tatil için Türkiye’yi tercih ettiklerini anlatarak, “Türkiye ve Marmaris bizim ikinci evimiz. Bu Türkiye’ye 62’nci gelişimiz.” diye kaydetti.

“Asrın felaketi” olarak nitelendirilen Kahramanmaraş merkezli 11 ilin etkilendiği depremler nedeniyle bu yıl sezonun ilk uçağına su takı ile karşılama yapılmadığı öğrenildi.



Bu Haber 18.03.2023 - 11:36:51 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.