Yiğit Laçin: Dalaman Havalimanında hedef 5 milyon yolcu

Yiğit Laçin: Dalaman Havalimanında hedef 5 milyon yolcu

2023 yılının ilk yedi ayında yerli-yabancı toplamda 2,7 milyon yolcuya hizmet veren Dalaman Havalimanı, Türkiye’nin en yoğun 5. Dış hat havalimanı oldu. Dalaman Havalimanının yıl sonu hedefi ise 5 milyon yolcuya ulaşmak.


Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) verilerine göre; Dalaman Havalimanı 2023 yılının ilk 7 ayında dış hatlarda 1 milyon 755 bin, iç hatlarda 950 bin yolcu olmak üzere toplamda 2,7 milyon yolcu sayısı ile 2022 yılına göre yaklaşık 19 artış kaydetti. Bu verilere göre Dalaman Havalimanı Türkiye’nin dış hatlarda en yoğun 5. havalimanı oldu.

“Hedef 5 milyon yolcuyu geçmek”

Konuya ilişkin açıklama yapan YDA Dalaman Havalimanı CEO’su Yiğit Laçin şu ifadeleri kullandı:

“2022 yılında iç hatlarda 1,5 milyon, dış hatlarda 3 milyon yolcu hedefini yakaladık. 2019 yılında iç hatlarda 1,6 milyon, dış hatlarda 3,3 milyon yolcu ile tarihinin en yüksek yolcu sayısına ulaşmış ve o dönemde Türkiye'nin en fazla yolcuya hizmet veren 7. havalimanı olmuştu. 2022 yılında Dalaman Havalimanında İç hatlarda 1,5 milyon, dış hatlarda 3 milyon olmak üzere toplam 4,5 milyon yolcuya hizmet verildi. 2023 yılındaki hedefimiz ise 5 milyon yolcuyu geçmek.

Dalaman Havalimanından 38'i uluslararası, 3'üde yerli olmak üzere 41 farklı havayolu uçuş yapıyor. Havalimanından 73’ü dış hat, 3'ü de iç hat olmak üzere 76 farklı destinasyona uçak seferleri yapılıyor.”

2023 yılının ilk 7 ayında 13 bin iç hat, 12 bin dış hat olmak üzere 25 bin uçuşa ev sahipliği yaptıklarını anlatan Laçin, “Bu uçuşlar ile iç hatlarda 938 bin 540, dış hatlarda ise 1 milyon 758 bin yolcu havalimanımızı kullandı. Yılın ilk 7 ayında Ankara Esenboğa Havalimanını geride bıraktık. İlk 7 ayda Dalaman Havalimanı, dış hat yolcu sayısı bakımından Türkiye'nin en yoğun beşinci havalimanı olmayı başardı.” dedi.

“Yolcularımıza stressiz bir deneyim yaşatmak önceliğimiz”

Dalaman Havalimanını ziyaret eden yolculara stressiz bir deneyimin öncelikleri olduğunu vurgulayan Laçin, YDA Dalaman Havalimanı olarak hem hizmet verdiğimiz bölgeye hem de terminal mimarimize uygun bir konsept ile yolcularımıza stress-free bir deneyim sunmak için çalışıyoruz. Bu konsepti sağlayabilmek adına en önemli değerimiz olan çalışma arkadaşlarımızın, arka planda özverili çalışmalarıyla, yolcularımızın seyahat deneyimini mümkün olan en üst düzeye çıkarmayı hedefliyoruz. Amacımız, YDA Dalaman Havalimanı'nı sadece bir geçiş noktası olarak değil, aynı zamanda seyahatlerin bir parçası olarak gören yolcularımıza unutulmaz ve stressiz bir deneyim sunmaktır. Bu doğrultuda hem inovasyon destekli düzenlemelerimizi sürekli geliştiriyor hem de personellerimizin motivasyonunu yükseltecek çalışmalar yaparak bunun yolcu memnuniyetine yansımasını hedefliyoruz.” ifadelerini kullandı.

Güneş enerji santrali projesi

YDA Dalaman Havalimanı CEO’su Laçin, Türkiye'de bir havalimanı binasındaki en büyük güneş enerji santrali projesini başlattıklarına işaret ederek şu açıklamalarda bulundu:

"Göreve başladığım ilk günden itibaren bu projeye çok önem veriyorum. Güneş enerji santrali projesi ile ilk etapta, havalimanının enerji ihtiyacının yüzde 55'ini güneş enerjisi ile karşılamayı hedefliyoruz.

Hedefimiz uzun vadede bunu artırmak. Bu kapsamda terminallerimizin çatılarına güneş panelleri yerleştirilecek. Günün her saati elektrik enerjisine ihtiyaç duyan ve gerçek anlamda yaşayan bir merkez olan havalimanımızın, güneş enerjisi bakımından çok avantajlı olan konumunu en iyi şekilde kullanmak istiyoruz. Son dönemlerde en önemli konulardan biri olan sürdürülebilirliğin bir parçası olarak apronda kullandığımız araçlarımızı da elektrikli modellerle değiştirdik. Ayrıca terminal aydınlatmalarında LED sisteme geçtik. Gelişmiş otomasyon sistemimizle havalimanımız geneli ısıtma, soğutma ve aydınlatma sistemlerinin kullanımlarını kontrol ederek maksimum fayda ile enerji sarfiyatımızı azaltabiliyoruz.

Dalaman Havalimanı olarak, sürdürülebilirliğe çok önem veriyoruz. Havalimanımız, Havalimanı Karbon Akredistasyonu (ACA) programında direkt olarak Seviye-2 akreditasyon sertifikası almaya hak kazandı. Türkiye’de direkt olarak Seviye-2 akreditasyon sertifikasını alan ilk havalimanı oldu. Seviye-3 sertifikası için çalışmalarımız sürüyor.”



Bu Haber 22.08.2023 - 13:22:00 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.