Yerli turist olmasa biterdik!

Yerli turist olmasa biterdik!
Hilton Worldwide Türkiye Ülke Müdürü Armin Zerunyan, ‘’yerli turist olmasaydı 2016 e 2017’de biterdik dedi.

Hürriyet’ten Burak Coşan’a konuşan Zerunyan, Antalya ile kıyaslandığında şehir otellerinde durumun biraz daha farklı olduğuna dikkat çekti. Antalya’ya gelen turistin İstanbul’u etkilemediğini ifade eden Zerunyan, özellikle İstanbul otelleri olarak lobilerinde yeniden kozmopolit yapıyı görmek istediklerini söyleyerek şu noktaların altını çizdi:

“2017 ve 2018’de işlerin düzelmesinde Körfez ülkelerinden gelen turistin çok büyük etkisi oldu. Şehir otelleri oralardan gelenler ve yerli turistler sayesinden ayakta kaldı. 2016 ve sonrasında yaşanan gelişmelerin ardından eğer yerli turist olmasaydı biterdik. 2016 ve 2017’de otelleri ayakta tutan yerli turist oldu. Bu yüzden oteller ağırladıkları turistler arasında yerlinin olmasını hep isteyecektir. Şimdi ise Avrupalı ve ABD’li turistlerin geri gelmesi için çalışıyoruz. Otel lobilerinde kozmopolit yapının geri gelmesini istiyoruz.”

‘’İstanbul geçmişte bir hayli fazla kongre turisti ağırlardı. Cruise turistleri gelirdi. Bu tip organizasyonlar 2016’da yaşananlardan kesildi. 2019 için güzel gelişmeler var. Bazı cruise gemilerinin yenide İstanbul’a geleceğini duyuyoruz. 2020 ve 2021 yıllarında ise kongreler yeniden gelmeye başlayacak. Ayrıca çok büyük Avrupalı şirketler bazı toplantılarını İstanbul’a almaya başladı. Burada önemli olan ise çok uluslu firmaların İstanbul’a gelmesi. Bu tip firmaların bir toplantısı bile bir kongre kadar etkili oluyor”



Bu Haber 28.11.2018 - 09:25:24 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.