Yerli turist Antalya fiyatına Mısır ve Yunanistan’da tatil yapabiliyor

Yerli turist Antalya fiyatına Mısır ve Yunanistan’da tatil yapabiliyor

Enflasyon ve döviz kurunun etkisiyle yerli turistin yurt dışı seyahat tercihi değişti. Mısır turlarının Antalya turlarıyla aynı seviyeye gelmesiyle özellikle bu destinasyona dönük talebin yüksek olduğu belirtiliyor.


Enflasyonun ve döviz kurunun etkisiyle artan otel fiyatları yerli turistin tercihlerini etkiledi. Turizm sektörü temsilcilerine göre yerli turistin yurtiçi tatil harcamaları düşerken, yurtdışı seyahat tercihi yüzde 99 arttı. Antalya’da 5 gecelik otel fiyatına Mısır’a ya da Yunanistan’da 5 günlük uçak dahil tur satın alınabiliyor olması yerli turistin tercih sebeplerinden biri oldu. Yaz tatili planı yapan yerli turistin Mısır ve Yunanistan otellerine olan talebi de yüzde 30 arttı.

Ekonomim’den Selanay Yağcı’ya konuşan Prontotour Yönetim Kurulu Başkanı Ali Onaran, özellikle bayram döneminde yurtdışı turlarda yükseliş olduğunu dile getirdi. Onaran “Bu bayram döneminde yüzde 50’lik bir yükseliş oldu. Mısır, hem ucuz hem de vize kolaylığı nedeniyle tercih sebebi. Mısır turlarına ilgi artıyor. Vize sorununun kalkmasıyla talep patlaması oldu. Vatandaşlar, Antalya’da Rixos’a verilen parayla aynı şekilde uçak dahil Mısır’da Rixos konaklamalı tura gidebiliyor” açıklamasında bulundu.



Bu Haber 22.05.2023 - 09:16:21 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.