Yerli tatilciye bütçe dostu Avrupa turları

Yerli tatilciye bütçe dostu Avrupa turları
Prontotour yerli turistlerin yurt dışı tercihlerinde bütçe dostu Avrupa turlarının öne çıktığını belirtti.

Prontotour uygun fiyatlı paket turların sayısını artırdı. Yaza veda etmeden tatile çıkmak veya ileri tarihli avantajlı turlardan yararlanmak isteyenler için çok sayıda seçenek oluşturan şirket, BDDK'nın seyahat acenteleri, havayolları ve konaklama amaçlı yurt dışı seyahatlerde kredi kartı harcamalarına taksit sınırı getirmesinin ardından bütçe dostu seçeneklere yöneldi. 

Kredi kartlarına taksit sınırlaması getirilmesinin sektöre olumsuz yansıdığını belirten Prontotour Yönetim Kurulu Başkanı Ali Onaran, “Bu karar gezginlerin özellikle yurt dışı ve Kıbrıs seyahatlerini etkiledi. Tatile çıkmanın ve özgürce seyahat edebilmenin bir ihtiyaç olduğu kanısındayım. Yurt dışı seyahatleri vatandaşlarımızın farklı coğrafya ve kültürlerle ilişki kurmasını ve kendilerini geliştirmelerini sağlıyor. Üstelik turizm sektörünü ve istihdamı destekliyor. Dünya ekonomisinde devler ligini hedefleyen ülkemizin bu kararı gözden geçireceğini umut ediyorum” dedi. 

İndirimler devam ediyor

Mevcut ekonomik koşullarda halkın tatil yapabilmesi için daha çok çalıştıklarını ve erken rezervasyon döneminde olduğu gibi uygun fiyatlı paket turların sayısını artırdıklarını ifade eden Onaran, şunları vurguladı: “Vatandaşlarımızın taksit sınırlamasından etkilenmeden tek seferde kolayca ödeme yaparak gidebilecekleri yurt dışı turların sayısını artırdık. Deniz ve kara turlarında ürün odaklı kampanyalarımız sürüyor. Vizesiz tur alternatiflerini artırdık. Yaz döneminde başladığımız Akbank Mobil kullanıcıları için oda başı 1.000 TL indirime devam ediyoruz. Gemi turlarımızda da farklı paketler için indirimlerimiz bulunuyor.”

Bu rotalar fiyatıyla öne çıkıyor

Prontotour’da vizeli veya vizesiz, uçaklı ya da otobüslü yurt dışı seçenekleri dikkat çekiyor. 2 gece 3 günden 7 gece 8 güne kadar farklı alternatifler mevcut. Bu yılın hiç kuşkusuz gözdesi vizesiz gidilebilen Mısır’ın Şarm El Şeyh bölgesi olsa da Balkan coğrafyası her daim fiyat avantajıyla gezginleri kendisine çekiyor. Bulgaristan, Romanya turları , 4 günlük Selanik, Ohrid ve Üsküp’ü kapsayan Balkan Üçgeni turu takip ediyor, yine 4 günlük Varna-Burgaz turları tercihler arasında. Montenegro-Budva Turu, her mevsim muhteşem Belgrad, manevi bağlarımızın güçlü olduğu Saraybosna uygun fiyatlarla sizi bekliyor. 2023’ün gözdelerinden biri olan Balkan Ninnisi Üsküp-Ohrid Turu 3 ve 4 günlük seçenekleriyle avantajlar arasında.

Uçak bileti fiyatına Avrupa turları

Prag ve Budapeşte gibi Orta Avrupa’nın büyülü şehirlerini 3 günden 9 güne uzanan alternatiflerle keşfedebilmek mümkün. Avrupa’nın gözde rotası İtalya’da 4’er günlük Roma veya Venedik turlarına katılarak eşsiz bir seyahat yaşayabilirsiniz. Aralarında Madrid, Barselona, Endülüs ve Mallorca’nın yer aldığı tek şehirlerin yanı sıra Barselona-Valencia gibi ikili veya üç şehirleri bütçe dostu fırsatlar ve Prontotour’un deneyimli rehberleriyle 5 gün boyunca keyifle gezebilirsiniz. Bu turların fiyatlarına uçak bileti almak artık neredeyse çok güç.


Bu Haber 16.08.2023 - 14:51:19 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.