Yeniçağa Gölü turizme açılıyor

Yeniçağa Gölü turizme açılıyor

Bolu'nun Yeniçağa ilçesinde bulunan Yeniçağa Gölü'nün turizme açılması için çalışma başlatıldığı belirtiliyor.


Bolu'nun Yeniçağa ilçesinde bulunan ve her yıl 200'ün üzerinde kuş türünün konakladığı Yeniçağa Gölü'nün turizme açılması için planlama yapıldığı belirtiliyor. Yeniçağa Gölü'nün doğaseverlerin ve kuş gözlemcilerinin uğrak yeri haline getirilmesi ve turizmden hak ettiği payı alması hedefleniyor.

Yeniçağa Belediyesi öncülüğünde başlatılan çalışmayla, hem gölün korunmasının hem de tanınırlığının attırılmasının hedeflendiği kaydedildi. Bu amaçla göl için Sulak Alanı Yönetim Planı ve Yeniçağa Gölü Yönetim Planı oluşturulduğu kaydedildi.

Plan çerçevesinde ilk etapta göle iki yüzer iskele ve kuş gözlem kuleleri kurulduğu, ayrıca turistlerin gölde gezinti yapması için tekne alındığı öğrenildi.

Yeniçağa Belediye Başkanı Recayi Çağlar, Yeniçağa Gölü'nün ikinci Abant yapmayı hedeflediklerini anlattı. Yeniçağa Gölünün hem kuş cenneti olcağını hem de turizme kazandırılacağını söyleyen Çağlar, buralarda ayrıca karavan alanları oluşturulacağını belirtti. Bölgede karavan turizmini yaygınlaştırmayı hedeflediklerinin altını çizen Çağlar, karavancıların suyunu ve ihtiyaçlarını karşılayacakları alanları da burada oluşturacaklarını ifade etti.

yenicaga_golu



Bu Haber 16.07.2019 - 10:40:30 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.