Yeni Zelanda’daki volkan faciası ile ilgili yeni gelişmeler

Yeni Zelanda’daki volkan faciası ile ilgili yeni gelişmeler

Yeni Zelanda'nın volkanik adası Whakaari'deki patlamayla ilgili yeni bilgiler geliyor. Kurtarılan insan sayısı, ölü sayısı, kayıp sayısı ve adada bulunanların milliyetleri belli oldu.


TurizmGüncel – Dış Haberler

Yeni Zelanda'nın aktif yanardağı, turist kafilesinin krateri gezdiği sırada patlamıştı. Olayın ardından bölgede bulunan insan sayısına ilişkin daha net veriler gelmeye başladı.

Adada 47 kişi vardı

Yeni Zelanda polisinin yaptığı açıklamaya göre, volkanın patladığı adada toplam 47 kişi bulunuyordu. Açıklamaya göre bunlardan 24'ü Avustralya, 9'u ABD, 5'i Yeni Zelanda, 4'ü Alman, 2'si İngiltere, 2'si Çin ve bir tanesi de Malezya vatandaşıydı.

Kurtarılanların vücudunun yüzde 30’u yandı

Yeni Zelanda polisinin verdiği bilgilere göre, patlamada 5 kişi hayatını kaybederken, kurtarılan 31 kişiden 27'sinin vücudunun yüzde 30'unun yandığı kaydedildi. Yaralananların yaşının ise 13 ile 72 arasında değiştiği kaydedildi.

Kayıp 8 kişinin hayatta olduğu düşünülmüyor

Adada bulunan 8 kişinin ise kayıp olduğu ve bunların hayatta olma ihtimalinin düşük olduğu belirtildi. Yetkililer, yaralı olarak kurtarılanların tamamının hayatta kalacağının garantisinin bulunmadığına dikkat çekti.

Ada özel bir şirkete aitmiş

Whakaari'nin (Beyaz Ada) James Buttle, Andrew Buttle ve Peter Buttle adlı kardeşlerin sahibi olduğu The Trust Limited tarafından işletildiği öğrenildi. Olay sonrası bir açıklama yayınlayan Peter Buttle, bu adanın 80 yıldır kendi mülkiyetinde olduğunu ve yaşanan olaydan büyük üzüntü duyduğunu söyledi.

Polis soruşturma başlattı

Yaşanan olayın ardından, aktif olduğu bilinen bir volkanın bulunduğu adaya insanların nasıl götürüldüğü sorusu sorulmaya başlandı. Yeni Zelanda polisinin olayla ilgili soruşturma başlattığı, ayrıca bir ceza soruşturmasının başlatılıp başlatılmayacağının ise henüz bilinmediği öğrenildi.



Bu Haber 10.12.2019 - 10:39:43 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.