Yeni yılda dış hat yolcularına yeni vergi

Yeni yılda dış hat yolcularına yeni vergi

Devlet Hava Meydanları İşletmeleri'nin (DHMİ), 2019 yılı ücret tarifesi yayınlandı. Tarifede 'dış hat yolcu güvenliği' adı altında eklenen yeni vergi dikkat çekiyor.


Airporthaberde yer alan habere göre, DHMİ tarafından yayınlanan 2019 yılı ücret tarifesine dış hat yolcu gücenliği adı altında yeni bir vergi kalemi eklendi. 

Havalimanı kategorisine bağlı olarak değişiklik gösteren yolcu servis tarifesine ek olarak getirilen yolcu güvenlik tarifesi ile yurt dışına çıkan her yolcudan 1 ila 3 Euro arasında vergi kesilecek.

18 Aralıktan itibaren biletlenen ve 1 Ocak'tan itibaren gerçekleştirilen bütün uçuşları kapsayacak. 

HANGİ HAVALİMANINDA NE KADAR OLACAK?

Yeni vergi düzenlemesi DHMİ tarafından işletilen tüm havalimanlarında uygulanacak. Buna bağlı olarak, yeni 'güvenlik vergisi' Adana, Erzurum, Gaziantep, Hatay, Kayseri ve Trabzon havalimanlarında dış hatlar yolcularına 3 Euro olarak uygulanacak.

Adıyaman, Ağrı, Merzifon, Balıkesir Koca Seyit, Batman, Bingöl, Bursa Yenişehir, Çanakkale, Denizli Çardak, Diyarbakır, Elazığ, Iğdır, Isparda, Kahramanmaraş, Kapadokya, Kars, Kastamonu, Kocaeli, Konya, Malatya, Mardin, Muş, Ordu, Giresun, Samsun Çarşamba, Siirt, Sinop, Sivas, Şanlıurfa GAP, Şırnak,Tekirdağ Çorlu,Tokat,Uşak, Van ve yıl içinde dış hat trafiğine açılacak havalimanlarında bir euro olarak yansıtılacak.

Havayolu şirketlerinin söz konusu vergi kalemini yolcu biletlerine yansıtması bekleniyor.

KİMLER MUHAF OLACAK?

Uygulamadan muhaf olacak gruplar arasında arama ve kurtarma ekipleri, doğal afetler veya insani yardım amaçlı yardım malzemesi taşıyan personel, afetzedeleri ve refakatçilerini taşıyan hava araçları yolcuları, resmi ziyaret yapan devlet başkanlarını taşıyan özel hava araçlarının yolcuları, Türkiye kamu kurum ve kuruluşlarına ait hava araçlarının yolcuları yer alıyor.



Bu Haber 20.12.2018 - 09:56:52 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.