Yeni yatırımlarla üst gelir grubundan 15 bin turist çekmeyi planlıyor

Yeni yatırımlarla üst gelir grubundan 15 bin turist çekmeyi planlıyor
Bünyesinde Antalya Belek’teki Ela Quality Resort Otel’i bulunduran Aktay Turizm Yatırımları ve İşletmeleri A.Ş. dünya genelindeki zengin turisti çekmek için yatırım atağı başlatıyor. Üst gelir grubu turistlere hizmet veren yeni otel inşaatları için çalışmalarına başlayan Grup, dünyada vergilendirilmiş milyonerlerin en yoğun bulunduğu ikinci ülke olan Almanya’dan yılda 15 bin üst gelir grubu turisti Türkiye’ye çekmeyi hedefliyor.

 
Ela Quality Resort Hotel’de Puravida Aktay Turizm İşletmeleri, bu konsepte sahip yeni otelleri hizmete açacak. Bu yatırımla dünya genelindeki milyonerleri çekmeyi hedefleyen Aktay Turizm, her yıl 15 bin Alman milyoneri otellerinde ağırlamayı planlıyor. Alman tur operatörü TUI ile stratejik iş ortaklığı yaptıklarını hatırlatan Aktay Turizm Yatırımları ve İşletmeleri CEO’su Vadi Karatopraklı, şunları söyledi: “Alman Turizm Devi TUI’nın Türkiye’deki stratejik ortağıyız. TUI ile yaptığımız anlaşmaya göre Türkiye’ye 2015 yılından itibaren Puravida kalitesinde 5 otel işletmesini kazandıracağız. Ela Otelde yılda 29 farklı milletten 35 bin kişiyi ağırlıyoruz. Bunun 8 bini Alman. Hedefimiz 2015’e kadar 15 bin Almanı otelimizde ağırlamak. Yeni otel yatırımlarımızla bu süreci hızlandıracağız.”

DİDİM VE DEMRE'DE OTEL AÇACAK

Yeni tesisler için Didim’de 164 bin, Antalya Demre’de ise 71 bin metrekarelik iki arazi satın aldıklarını belirten Karatopraklı şunları söyledi: “Grubumuzun Türkiye genelinde 20 yeni yatırım projesi bulunuyor. Seferihisar, Pamucak, Özdere, Didim, Demre, Antalya sahilleri öncelikli yatırım bölgelerimiz. Didim’deki tesisin 350-400 odalı olması planlanıyor. Proje çalışmalarına başladık. Demre ise Kemer’den sonraki tatil yapılabilecek en güzel yer. Didim’e göre daha fonksiyonlu bir yer. TUI adına veya Ela Quality Resort kalitesinde yeni 2 tesisi bu bölgelerde hizmete açacağız” 
 
İSTANBUL'DA OTEL YATIRIMLARI PLANLANIYOR

Didim ve Demre’nin dışında Kemer, Belek ve Side’de arazi ve otel satın alma çalışmalarının sürdüğüne dikkat çeken Karatopraklı İstanbul’da her biri minimum 200 odalı 2 otel yapmak için çalışmalar yaptıklarını söyledi. Karatopraklı, “Otellerden biri alışveriş turizmi kapsamında gelen turistlere yönelik hizmet verecek. Diğeri ise konaklama hizmeti amacıyla hizmet verecek” ifadelerini kullandı.

RUSYA'DAKİ DARBOĞAZ TÜRK TURİZMİNİ ZORA SOKABİLİR

Dünya genelindeki ekonomik sorunların Türk turizmini de zora sokabileceğini dile getiren Vadi Karatopraklı, özellikle Rusya’dan gelen turist sayısında yüzde 15 azalma görüldüğünü söyledi. Rusya pazarına yönelik faaliyet gösteren tur operatörlerinin uçak kapasitelerini daralttığını anlatan Karatopraklı, “Rusya ekonomisinin doğal kaynaklar üzerine kurulu olması, Rus ekonomisini petrol fiyatlarına bağlı hale getiriyor.  Petrol fiyatlarındaki her 1 dolarlık düşüşün Rus ekonomisinde 35 milyar dolarlık küçülmeye sebep verdiğini göz önüne almalıyız. Rus ekonomisindeki daralmanın çalışan maaşlarına ve dolayısıyla tatil bütçelerine doğrudan yansıyor olması, Türk turizm sektörü tarafından yakından takip edilmesi ve hesaba katılması gereken bir durumdur” diye konuştu.

FİYAT REKABETİ SEKTÖRÜ BALTALIYOR

Türk turizm sektörünün, Türkiye’nin bir turizm markası haline getirilmesi için belirli stratejiler ve yol haritaları çerçevesinde hareket etmesi gerektiğinin altını çizen Vadi Karatopraklı şunları kaydetti: “Türk ekonomisini olumsuz yönde etkileyen hususları sadece Dünya ekonomisinde arayamayız.  Biliyorsunuz, İran ve Arap ülkelerinden gelen turist sayısında beklenen düzeyde artış olmadı.  Ela Quality Resort global iş ortakları ile iş yapma disiplinine sahip bir otel olarak yüzde 95 doluluk oranıyla çalışıyor ancak, bölgedeki diğer otellerdeki doluluk oranının yüzde 80 -85’lerde kaldığını biliyoruz.  İşte bu nokta, Belek gibi, Dünya Markası haline gelmiş turizm beldelerinde bazı turizm işletmelerini tehlikeli yollara sevk edebiliyor.  Artık yabancı ve yerli turisti eskiden olduğu gibi yiyecek içecek kalitesi, eğlence ve spor olanakları gibi klasikleşmiş özelliklerle tatmin etmemiz mümkün değil”

Sektördeki kimi oyuncuların, salt “fiyat indirimi” yöntemi ile farklılaşmaya çalışmasını endişe verici bulan Karatopraklı, “Belek gibi dünya çapında bir turizm markası haline gelmiş bir tatil yöresinde bizler dünya zenginlerini misafir etmeye çalışırken, kimi oyuncuların sektörümüz ile genel algılamayı ucuzlatacak 175 TL bandında gecelik fiyatlar vermesi doğru değil” dedi.
 


Bu Haber 25.06.2012 - 14:20:09 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.