Yeni vergi yolda, Avrupa havacılık sektörü diken üstünde

Yeni vergi yolda, Avrupa havacılık sektörü diken üstünde

Ryanair CEO'su Michael O’Leary, Avrupa'daki yeni çevre vergisinin ve uçuşlarda yaşanan gecikmelerin hava yolu şirketlerini vurduğunu belirtti. O'Lery, hava yolu-çevre eksenli tartışmanın ise yanlış şekillendiğini ileri sürdü.


TurizmGüncel – Dış Haberler

AB Hava Yolları Birliği ise, hava yolu şirketlerinin bu yıl milyar euronun üzerinde çevre vergisi ödeyeceğini belirtti. Birlik ayrıca, Avrupa Hava Trafiği Kontrolünü (ATC) verimsiz, pahalı ve güvenili olmamakla suçladı.

''Hava yolu şirketlerinin çevre vergisi ödemediği iddiası doğru değil''

easyJet, British Airways, Lufthansa, Air France-KLM ve Ryanair gibi hava yolu şirketlerinin oluşturduğu birlik olan A4E'nin Başkanı ve Ryanair CEO'su Michael O’Leary, hava yolu şirketlerinin çevre vergisi ödemediği şeklindeki iddiaların tamamen yanlış olduğunu söyledi.

AB ekonomi bakanları yeni vergi için harekete geçti

Fransa'nın ülkedeki havalimanlarından kalkış yapacak hava yolu şirketlerine yolcu başına (mesafeye ve uçuş sınıfına göre değişiklik gösterecek) 1,5 euro ile 18 euro arasında çevre vergisi getirmesinin ardından harekete geçen AB ekonomi bakanları, bu sonbaharda Avrupa Konseyi'ne sunulmak üzere, yeni bir havacılık vergisinin üzerinde çalışmaya başladı.

''Dünyada sadece AB hava yollaı çevre vergisi ödüyor''

O'Leary, havacılık sektörüne getirilecek yeni vergilerin Avrupa'da rekabeti bozacağını ve Avrupa vatandaşlarının özgür seyahat etme özgürlüğüne zarar vereceğini ileri sürdü. O'Leary, ''Bu çevre konusu kötü bir biçimde yanlış şekillendirildi. Dünya genelinde çevre vergisi ödeyen sadece Avrupalı hava yolu şirketleri.'' dedi.



Bu Haber 11.07.2019 - 15:30:54 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.