‘Yeni tanıtım politikamızın odağında Bursa yer alacak’

‘Yeni tanıtım politikamızın odağında Bursa yer alacak’
Bursa'ya bir ziyaret gerçekleştiren Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Türkiye'nin yeni tanıtım politikasının odağında Bursa'nın yer alacağını açıkladı.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Bursa'ya ziyarette kentin iş ve turizm camiası ile bir araya geldi. Bursa Ticaret Sanayi Odası Turizm Konseyi ile, Bursa turizmini ele alan Ersoy, gerçekleştirilen istişare toplantısının Bursa'nın kültürel kalkınmasına ve turizmdeki yükselişine büyük katkılar sağlayacağını kaydetti.

YENİ TANITIM POLİTİKAMIZIN ODAĞINDA BURSA OLACAK

Bursa'nın turizm alanında gelişmesi için bakanlık olarak gerekli desteği vermeye hazır olduklarını belirten Ersoy, ''Roma’dan Bizans’a, Selçuklu’dan Osmanlı’ya tarihin ve kültürün derin izlerini günümüze taşıyan ilkler şehri, turizm cenneti Bursa’dayız. Bir açık hava müzesi olan şehrimiz yeni tanıtım politikalarımızın da odağında olacak.'' dedi.

Bursa’nın tarihini, kültürünü ve turizm yönünü öne çıkaracak, zengin mirasını dünyaya tanıtacak projelerin hep birlikte hayata geçirileceğini dile getiren Bakan Ersoy, ''Tarih, kültür, inanç ve kış turizminin yanı sıra barındırdığı termal potansiyel ile Bursa, ülkemiz turizmini tüm yıla yayacak en önemli destinasyonlarımız arasında.'' ifadelerini kullandı.

ALAN BAŞKANLIĞI SİSTEMİ İSTİYORLAR

Bursa'nın bütün altyapısıyla turizm için gerekli tüm olanaklara sahip olduğunu dile getiren Bakan Ersoy, ''Sadece doğru bir planlama ve programla tekrar eskisi gibi hız kazandırıp ilerlemesini sağlamak gerekiyor. Bununla ilgili gerekli istek, hırs ve azmi de Bursalılar da görüyorum. Hızlı bir şekilde bizden istedikleri talepleri yerine getireceğiz. Özellikle Uludağ konusunda bir talepleri var. Kapadokya için düşündüğümüz alan başkanlığı sisteminin Uludağ'a da uygulanması konusunda bir talep var. Bunu da hızlı bir şekilde değerlendirip 2019'un başında sonuçlandıracağız" şeklinde konuştu.



Bu Haber 26.12.2018 - 10:00:46 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.