Yeni kabinede kimlerin isimleri geçiyor?

Yeni kabinede kimlerin isimleri geçiyor?

İkinci turu tamamlanan seçimlerin ardından yeniden cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan’ın kabinesinde hangi isimlere yer verileceği merak ediliyor.


Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimini kazanarak 3. kez Cumhurbaşkanı olan AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yeni kabinesinde sürpriz isimlere yer verebileceği konuşuluyor.

1 Haziran Perşembe günü YSK’nin kesin seçim sonuçlarını açıklaması, 2 Haziran Cuma günü ise Recep Tayyip Erdoğan’ın Meclis’te yemin etmesi ve yeni kabineyi duyurması bekleniyor.

Sözcü’den Veli Toprak’ın aktardığı kulis haberine göre, Erdoğan'ın Özel Kalem Müdürü Hasan Doğan ile 13 yıldır MİT Müsteşarlığı görevini yürüten Hakan Fidan'ın adı kabine için geçiyor. Fidan'ın Dışişleri Bakanlığı veya İçişleri Bakanlığı'na gelebileceği belirtiliyor.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'ın da Dışişleri Bakanlığı için adı dile getiriliyor.

Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreteri Seyfullah Hacımüftüoğlu'nun da Milli Savunma Bakanlığı için adı geçiyor. Trabzonlu olan Hacımüftüoğlu'nun bakan olması bekleniyor.

Enerji Bakan Yardımcılığı görevinde bulunan Alpaslan Bayraktar'ın da bakan olacağı konuşuluyor. Washington Büyükelçisi Murat Mercan'ın damadı olan Bayraktar'ın Enerji Bakanlığı'na gelmesi bekleniyor.

EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz'ın adı da Enerji Bakanlığı için geçiyor.

Afet ve Göçişleri adı altında iki yeni bakanlık oluşturulması planlanıyor. Sinan Oğan'ın da adı bakanlık için geçiyor.

Parti yönetiminde yer alan bazı isimlerin de kabineye girebileceği belirtiliyor.

AKP Genel Başkan yardımcıları Mehmet Özhaseki ve Ali İhsan Yavuz ile Grup Başkanvekili Bülent Turan'ın adı bakanlık için geçiyor.

Euronews’de yer alan habere göre milletvekili adayı olmayan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın kabinede yer alacağı belirtildi.

A Haber yayınına konuk olan Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, "YSK'nın açıklayacağı kesin seçim sonuçlarına göre şekillenecek. Cumhurbaşkanımız Meclis'te yemin ettikten sonra aynı gün akşam göreve başlama töreni olacak. Buraya uluslararası liderler davet edilecek. Bütün bunlardan sonra Kabine açıklanacak." dedi.

Öte yandan eski Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in yeniden bakan olacağı da iddia ediliyor. Şimşek ve Erdoğan, Beştepe’de bir görüşme gerçekleştirdi.

Mehmet Şimşek ile ilgili iddiaları da değerlendiren Kalın, "Mehmet Şimşek Bey ile ilgili şunu söyleyeyim. Mehmet Bey bu süreçte dolaylı olarak destek verdi. Bundan sonra da verecek. Bunun şekli ne olur Kabineye girer girmez. Bunu bilemem. Kendisi bu sürece makamdan bağımsız olarak destek vermeye devam edecek." açıklamasında bulundu.



Bu Haber 30.05.2023 - 09:37:32 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.