Yeni havaalanına 451 odalı otel açacak, bu 3 şehre odaklanacak

Yeni havaalanına 451 odalı otel açacak, bu 3 şehre odaklanacak
İstanbul Havalimanı'nda 451 odalı otel açmak içn havalimanı yönetimi IGA ile el sıkışan İngiliz otel zinciri Yotel, İstanbul, Bodrum ve Ankara'da da otel açmayı planlıyor.

İstanbul Havalimanı'na 451 odalı otel açmak için IGA ile 15 yıllık anlaşma imzalayan Yotel, Türkiye'nin başka şehirlerinde de tesisler açmayı planlıyor.

Sabah'tan Betül Alakent'e konuşan Yooyetel CEO'su Hubert Viriot "Gittiğimiz şehirlerin güçlü ticaret merkezi olmasına özen gösteriyoruz. Uzun zamandır Türkiye'de yatırım yapmak istiyorduk. Türkiye'de gerek İstanbul gerekse İstanbul dışında projeleri inceledik. İGA'nın projesi idealdi. Bu proje olağanüstü olmasının yanı sıra İstanbul'u global seyahat ajandasında merkezi yere koyacak. Aynı zamanda bizim markamız için de çok önemli bir katma değer yaratacak" dedi.

SIRADA İSTANBUL ŞEHİR MERKEZİ, ANKARA VE BOSRUM VAR

İstanbul'a havalimanı yatırımıyla adım attıklarını ancak yatırımlarını sürdüreceklerini belirten Viriot, ''Şu anda önceliğimiz İstanbul Yeni Havalimanı'nda gerçekleştireceğimiz otel. Çok ciddi bir konsantrasyon gerektiriyor. Sonrasında İstanbul şehir merkezinde bir otel kurmayı planlıyoruz. Böylece havalimanıyla şehir arasında bir bağlantı kuracağız. Ardından da Türkiye'nin tüm şehirlerinde olmak için adımlar atacağız. Şu anda Ankara ve Bodrum'da görüştüğümüz firmalar var." ifadelerini kullandı.

DOLULUKLARIMIZ YÜZDE 150 OALBİLİYOR

Yeni havalimanındaki otelin farklı bir özelliği olduğuna dikkat çeken Hubert Viriot, açıklamalarının devamında şu noktaların altını çizdi:

"Otel, hava ve kara olmak üzere ikiye ayrılıyor. Hava tarafında transfer yolcular ülkeye giriş yapma zorunluğu olmadan konaklayabilecek. Kara tarafında da şirketler daha çok hedef alınacak. Havalimanı içinde yer alan havayolları tedarikçileri ve havalimanı etrafında faaliyet gösterecek olanlar için planlandı. Havalimanlarında birçok iş toplantısı düzenleniyor. Toplantı, kongre gibi alanlarda hizmet verecek şekilde oteli yöneteceğiz. Oteli akıllı bir tasarımla dizayn ettik. Aynı zamanda oda sayısını artırdık. Otel daha fazla oda ve daha fazla getiri sağlayacak şekilde tasarladık. Havalimanı otellerinde ortalama kalış süresi daha kısa oluyor. Bizim havalimanı otellerimizde ortalama kalış süresi 5-6 saat. Bir odayı günde iki kez vermemiz mümkün. Bundan dolayı bizim doluluklarımız yüzde 150 olabiliyor. İstanbul'da ilk yıl için doluluk beklentimiz yüzde 80"



Bu Haber 01.11.2018 - 09:45:12 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.